var pixel_id = parseInt("503469636858912");

CAFELE RARE #COFFEE RARITIES

CAFELE RARE #COFFEE RARITIES

Cele mai cunoscute cafele rare din lume, pentru care se platesc preturi foarte mari datorita faptului ca se gasesc in cantitati extrem de mici si sunt valabile pe perioade scurte de timp sunt urmatoarele:

CAFEAUA BLACK IVORY

Este o cafea ingerata de elefanti. In timpul digestiei alaturi de alte fructe si plante ingerate (trestie de zahar, banane..) si enzimele din sucurile gastrice, boabele de cafea sufera niste transformari astfel ca devin mai rafinate si capata o aroma particulara! Aceasta cafea se gaseste in general in EDITII LIMITATE numai in unele hoteluri sau restaurante cu 5 stele Michelin din Thailanda, USA, Maldive...mai multe informatii puteti afla si pe acest site oficial: https://blackivorycoffee.com/

Descriere cafea: note de ciocolata, malt, condimente si de iarba.


CAFEAUA KOPI LUWAC

Este o cafea ingerata de civeta de palmier, kopi inseamna cafea iar luwak inseamna pisica (Paradoxurus hermaphroditus).Este un animal care in libertate se hraneste cu fructele de cafea, insecte, mamifere mici si alte fructe. Boabele de cafea nu sunt complet digerate de aceea, ca si la elefant, se gasesc in excremente, dupa ce au suferit o partiala transformare datorita enzimelor din tubul digestiv. Aceste boabe sunt cu adevarat rare si sunt culese doar de indigenii care strabat zonele greu accesibile omului din paduri.

Din pacate aceste mici animale acum sunt crescute din ce in ce mai mult in custi si sunt hranite cu boabe de cafea ordinare, fiind alimentul lor necesar hranei. In aceasta situatie ele nu mai culeg doar acele fructe bune, ajunse la maturitate si care au o aroma deosebita din salbaticie!

Boabele de cafea din excremente sunt spalate foarte bine inainte de a fi vandute ca atare! Se gasesc in Java, Sumatra, Bali Sulawesi si India.

Descriere: dulce, note florale, lipsita de gustul amar intens al cafelei.

CAFEA JACU BIRD

Este o cafea culeasa si ingerata de pasarile Jacu originare din America de Sud. Acestea recunosc cu usurinta cele mai bune fructe de cafea de pe plantatii asa ca le culeg cu usurinta!

Dupa o digestie rapida boabele de cafea capata o aroma distinctiva si unica!

Descriere: corp moale si usor, aroma de melasa si piper negru!

JAMAICA BLUE MOUNTAIN

http://www.ethnicplantationcoffee.ro/cumpara/cafea-raritate-100-jamaica-blue-mountain-gold-cup-arabica-100g-recolta-204


Planta a ajuns in Jamaica in 1728 din Insula Martinique, dar abia dupa abolirea sclaviei, a fost mentionata aparitia plantatiilor in 1838, cand fostii sclavi au inceput cultivarea acesteia pe muntii Blue Mountain.

Marca de cafea JAMAICA BLUE MOUNTAIN este protejata la nivel global si numai JACTRA (Jamaica Agriculture Commodities Regulatory Authority) poate sa certifice autenticitatea ei si sa o marcheze.

Aici se gasesc cei mai inalti munti, de aceea cafeaua a intalnit conditii deosebit de prielnice pentru a dezvolta fructe de o calitate rara, alaturi de ploile abundente, un sol fertil si racoarea necesara dezvoltarii lente a compusilor precursori aromelor.

Arborele de cafea este bineinteles Typica, de aceea si calitatea asteptata este deosebita.

Numai arborii cultivati intre 3000 - 5500ft (910-1700m) se pot numi JAMAICA BLUE MOUNTAIN, arborii cultivati intre 1500-3000ft (460-910m) se numesc JAMAICA HIGH MOUNTAIN iar cei sub 1500ft (<460m) se numesc JAMAICA SUPREME sau LOW MOUNTAIN. La inaltimi mai mari de 5500ft (> 1700m) este considerata rezervatie naturala si nu se cultiva arbori de cafea!

Exista 3 gradari in cazul JAMAICA BLUE MOUNTAIN si anume nr. 1 , nr. 2 si nr. 3, iar cafeaua care o gasiti aici este nr. 1 de aceea are si denumirea de GOLD CUP, iar certificatul il puteti viziona in pozele produsului.

Descriere: corp plin, neted, aciditate slaba, cremoasa, note de ciocolata si unt, bogata, dulce, curata

CAFEA KONA HAWAI


Cafeaua Kona din Hawai se mai numeste si PURE KONA numai daca este cultivata pe coasta galbena KONA fiind aproximativ de 30 mile lungime si 10mile adancime, la altitudini foarte inalte, unde se gasesc inca vulcani activi. Aici sunt cateva ferme cu plantatii de cafea din care cea mai importanta este familia Kama''aina, ce detine majoritatea plantatiilor. Cele doua calitati Extra Fancy Kona si Peaberry Kona sunt foarte rare si bineinteles sunt considerate de colectie cele mai bune.

Descriere: corp greu, puternic, note de nuci.


CAFEA PANAMA GEISHA

Cafeaua Panama Geisha reprezinta de fapt un arbore care a fost adus din Ethiopia Abyssinia in Tanzania in 1930, apoi prin CATIE in Costa Rica in 1953 si de aici in Panama in 1960. A fost plantat pe inaltimi mari, unde arborele se dezvolta greu iar productia de cirese de cafea este la jumatate fata de celelalte varietati; dar nu a avut nici un succes pana in 2005 cand a fost introdusa cafeaua sub denumirea "Taste of Panama" de catre plantatia Esmeralda din Bouquet of Panama si a surprins juriul castigand si competitia. Este una dintre cele mai rafinate cafele din lume!

Descriere: note de fructe de padure, papaya, mango, bergamota, aciditate citrica.

CAFEA GUADALOUPE BONIFIEUR

Cafeaua Guadaloupe Bonifieur este una dintre cele mai vechi, rare si faimoase cafele din lume fiind asemanatoare cu Jamaica Blue Mountain si chiar mai veche decat aceasta!

Conditiile deosebite din insula Guadaloupe unde intalnesti aer proaspat, altitudine, sol vulcanic si ploi abundente au creat conditii, in secolul 17, in timpul guvernarii franceze, cand au fost plantate primele plante de cafea, fiind varietati de Arabica.  Bonifieur inseamna "a imbunatati" ca rezultat al imbunatatirii unor soiuri mai slab calitative de cafele...

Descriere: delicata, cu note fine fructate si acide, corpolenta mare asemenea vinurilor grele vechi.


CAFEA LE REUNION BOUBON POINTU

O cafea foarte rara si veche, considerata una dintre cele mai bune cafele din lume. Insula Le Reunion sau Le Boubon dupa numele regelui francez in timpul caruia a fost colonizata insula, este situata in Oceanul Indian, langa Insula Madagascar si reprezinta cea mai sudica parte a Uniunii Europene. Bourbon Pointu este o varietate de cafea obtinuta printr-o mutatie naturala a cafelei Arabica Bourbon si are un continut foarte mic de cofeina. Astfel, aceasta cafea poate fi consumata mai des pe parcursul zilei fara sa ne afecteze!

Descriere: note florale si fructate, de mosc, rubarba, trandafiri, ananas si condimente.


CAFEA  MOUNT EVEREST NEPAL

Cafeaua Mount Everest Nepal este cea mai nordica cafea din lume, plantatiile fiind la poalele muntilor Ganesh aflat la 100 km de Everest, ca urmare zapada care se afla pe versant pe tot parcursul anului, prin topire, creeaza o irigatie naturala cu o apa pura. Boabele de cafea sunt culese si sortate cu mana si uscate la soare si apoi din nou curatate cu mana. Este o cafea rara, unica!

Descriere: este o cafea delicata, moale, fina, dulce.

Taguri:

Comentarii