Descriere
Cafeaua COSTA RICA LASA LAJAS PERLA NEGRA este o cafea GOURMET FANCY si provine dintr-un lot extrem de mic de cafea (microlot)!
Francisca si Oscar Chacon sunt producatori de cafea reprezentand a treia generatie din familia sa. Ceea ce este denm de remarcat este faptul ca, ei sunt primii producatori de cafea prin procesare Honey si Naturala in America Centrala. Procesarea Honey s-a datorat unei intamplari, cand masina de depulpare nu a mai functionat corect si atunci au fost nevoiti ca o parte din mucilagiu sa ramana pe semintele de cafea (boabele de cafea), iar dupa uscare, cand au degustat cafeaua, au observat ca este mult mai buna decat cele prin procesarea umeda. Astfel ca, in 2008, au participat cu cafeaua aceasta, la licitatia de la competitia Cup of Excelence reusind sa ocupe cu Francisca Cubillo Salas locul 15! https://allianceforcoffeeexcellence.org/costa-rica-2008/ (SCOR 86.58).
Sunt printre singurii producatori de cafea din Costa Rica care folosesc practici organice in plantatiile lor. De asemenea folosesc practici ecologice, respectand mediul inconjurator, folosind in statia lor un consum extrem de redus de apa, dar si resturile organice (cojile, crengile, mucilagiul) sunt refolosite fara a fi deversate in natura si a-l contamina! Oscar este preocupat mai mult de plantatie si urmareste evolutia loturilor de cafea iar Francisca este preocupata de analiza ei, degustare, deci de calitatea ei.
In timpul recoltării, Francisca masoara gradele Brix din ciresele de cafea pentru a determina momentul optim culegerii. 21–22% Brix a fost maximul pe care l-au obtinut, media fiind de 18% Brix.
In Las Lajas reusesc sa realizeze urmatoarele procesari:
Yellow Honey: 100% mucilagiu rămas, patul de cafea este rasturnat cu lopata la fiecare ora
Red Honey: 100% mucilagiu rămas, patul de cafea este rasturnat cu lopata de câteva ori pe zi
Black Honey: 100% mucilagiu rămas, patul de cafeaua se rastoarna cu lopata doar o dată pe zi
Perla Negra: proces natural, cafeaua este uscata in coaja sa pe paturi suspendate pana devine neagra
Alma Negra: proces natural, cafeaua se usuca pe paturi suspendate tot in coaja dar se rastoarna de câteva ori pe zi
Procesare / calitate |
grad GOURMET FANCY PERLA NEGRA,microlot, NATURALA, ARABICA recolta 2019, recoltata manual |
Regiune |
POAS |
Ferma |
FINCA LAS LAJAS/ owner Francisca y Oscar Chacon |
Altitudine |
1450 masl |
Varietate |
Villa Sarchi, Catuai, Caturra |
Descriere: |
Corp plin, parfum si arome de pepene galben si mango si affine, aciditate fructata si dulce. |
Scor |
89.5+ |
Detalii produs
Comentarii
Produse similare




