Poze Cafea proaspat prajita specialitate KENYA GAKUYU-ini ARABICA

     
Pin It


Cafea proaspat prajita specialitate KENYA GAKUYU-ini ARABICA

SKU: EPC0063

Pret: 50 RON

  pretul poate varia in functie de gramaj

 

 

Stoc limitat

Mentiune privind livrarea produselor: in functie de localitatea de destinatie pretul va fi modificat

Cafea Arabica proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee

Cafeaua Kenya GAKUYU-ini este o cafea exotica, cu note de rubarba, portocale, serbet, ananas si miere, complexa. Scorul SCAA este de 90+.

Plantatiile se gasesc la inaltimi de 1650m si contin varietati: SL28, SL 34, Ruiru11. Locatia este la fabrica/statia de macinare prin spalare GAKUYU-INI ( THIRIKWA Cooperative Society) in zona Kirinyaga, din centrul  Keniei. Recolta este proaspata din 2018 si a are loc acum in aceasta perioada: Octombrie -Ianuarie.

 Fermierii in general au plantatiile mici de cafea de aproximativ 1ha, aflate intr-o zona splendida, fertila datorita solului vulcanic, cu  paduri, cultivand adesea pe langa ele mango, banane, avocado sau crescand bovine.

Statia Gakuyu-ini proceseaza cafeaua in stil clasic kenian: localnicii sunt platiti sa culeaga cu mana doar fructele de cafea ajunse la maturitate, dupa care pulpa este indepartata folosind masini cu disc in jet de apa. Apa care transporta semintele de cafea acoperite de mucilagiu (pentru ca boabele de cafea sunt defapt semintele fructului) realizazea o separare calitativa: cele dense se duc la fundul apei, iar cele usoare raman la suprafata ei, astfel acestea sunt transportate separat. Se obtin 3 categorii de boabe de cafea invelite in coaja de pergament: P1 (cele mai bune), P2 si P3. Boabele in coaja de pergament sunt astfel transferate in tancuri unde are loc o fermentare uscata timp de 24 ore. Mucilagiul dispare astfel ca procesul de fermentare se opreste printr-o noua spalare cu apa, unde din nou are loc o separare selectiva a boabelor dense de cele usoare. Urmeaza o nou transfer in tancuri cu apa proaspata rece unde stau 24 de ore pentru aparitia acelor acizi care provoaca unicitatea aromei cafelei keniene. Urmeaza o noua uscare la soare a boabelor de cafea depuse in straturi subtiri pe suprafete suspendate timp de 11- 14 zile. Urmeaza o perioada de depozitare pentru "odihnirea" lor dupa care sunt trimise la moara pentru a indeparta cojile de pergament, apoi din nou sunt indepartate boabele defecte care au mai ramas intamplator. Urmeaza sitarea lor pe diverse marimi de boabe: AA, AB, PB si ambalate in saci 70kg sau pungi de 15kg.

Procesare / calitate

 spalata & uscata la soare, Arabica, recolta 2018

Regiune

Kirinyaga

Ferma

fabrica Gakuyu-ini

Altitudine

1650m

Varietate

SL28,  SL34 RUIRU 11

The cup

Exotica, note de rubarba, portocale si serbet, miere.

Scor

90+

+40740305392 - Comenzi telefonice
Luni-Marti-Miercuri 09.30-18.00 Joi 9.30-19.00 Sambata 09.30-16.30

 


Detalii produs


Categorie: CAFEA de SPECIALITATE PROASPAT PRAJITA

Greutate produs: 0.1 kg.

Cod produs - SKU: EPC0063



Produse similare


Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee Procesare /calitate: Supremo, spalata, dimensiuni boabe site 18+ Recolta: 2018 Regiune: Santander...
11 RON
Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee Procesare /calitate: Silaban Tao Grade 1 Mandheling Regiune: Bener Meriah, Takengon Aceh, North Sumatra...
16 RON
Procesare / calitate Washed, participanta la competitie Land of Diversity Regiune La Union, Narino, SW Colombia Ferma Finca El Para Altitudine...
22 RON
Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee COSTA RICA TARRAZU probabil este cea mai faimoasa regiune de cultivarea a cafelei din zona centrala. Raul Pirris...
17 RON
  
  

  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!