Poze Cafea specialitate proaspat prajita Arabica Nicaragua UCA San Juan del Rio Coco

     
Pin It


Cafea specialitate proaspat prajita Arabica Nicaragua UCA San Juan del Rio Coco

SKU: EPC0065

Pret: 15 RON

  pretul poate varia in functie de gramaj

 

 

Disponibil in stoc

Mentiune privind livrarea produselor: in functie de localitatea de destinatie pretul va fi modificat

Cafea Arabica proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee

Procesare   / calitate

spalata, SHG, EP, plantatii de cafea cu certificari Fairtrade 

Regiune

Madriz,   Nicaragua de Nord Vest

Ferma

UCA San Juan del Rio Coco

Altitudine

1200m

Varietate

Caturra & Catuai & Pacas

Descriere cafea

Scor 82+

Dulce, note de ciocolata cu lapte si hazelnut, aciditate slaba

Aceasta cooperativa unionala, UCA San Juan del Rio Coco, a devenit de incredere devenind o sursa de cafele nicaraguiene clasice.

Fermierii folosesc si promoveaza in continuare practici agricole prietenoase fata de mediu si in conformitate cu legislatia in vigoare asa ca au primit Certificari Organice/ Fairtrade/ UTZ/ Rainforest .

Lotul de cafea este stricltly high grown si este un amestec de boabe Catuai, Caturra si Pacas. 

UCA San Juan Rio del Coco reuneste 8 cooperative fiecare avand intre 10-90 de fermieri fiecare. Fermele au o medie de aproximativ 5ha. Fiecare ferma familiala participa la culegerea manuala a fructelor de cafea (dar in aceasta perioada de cele mai multe ori apeleaza si la forta de munca externa pentru a acoperi nevoile acestei munci grele). Aproximativ jumatate din ferme au propria statie de spalare, iar dupa ce o folosesc, o imprumuta si vecinilor care inca nu au achizitionat-o inca. Punctele de control ale calitatii pentru fructele de cafea sunt pe perioada flotatiei in procesul de spalare, sortarii vizuale si a calitatii boabelor in pergament ude (dupa procesul de spalare). Prima faza de uscare are loc la ferma cultivatoare unde are loc o noua selectie / control a boabelor defecte. Deoarece in aceasta zona umiditatea este foarte mare, procesul de uscare se continua dupa ce se coboara cafeaua la UCA San Juan del Rio Coco, unde aceasta este uscata la sol. Fiecare lot de cafea de pe fiecare plantatie este numerotat si definit astfel ca exista o trasabilitate clara pentru a sti de unde provine fiecare cafea. Dupa procesul de uscare si indepartare a cojii de pergament se depoziteaza in saci fiecare avand un numar de lor si ferma de provenienta.Se fac din nou degustari pentru a evalua calitatea fiecarui lot si pretul corespunzator de vanzare.


+40740305392 - Comenzi telefonice
Luni-Marti-Miercuri 09.30-18.00 Joi 9.30-19.00 Sambata 09.30-16.30

 


Detalii produs


Categorie: CAFEA de SPECIALITATE PROASPAT PRAJITA

Greutate produs: 0.1 kg.

Cod produs - SKU: EPC0065



Produse similare


Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee Procesare /calitate: Supremo, spalata, dimensiuni boabe site 18+ Recolta: 2018 Regiune: Santander...
11 RON
Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee Procesare /calitate: Silaban Tao Grade 1 Mandheling Regiune: Bener Meriah, Takengon Aceh, North Sumatra...
16 RON
Procesare / calitate Washed, participanta la competitie Land of Diversity Regiune La Union, Narino, SW Colombia Ferma Finca El Para Altitudine...
22 RON
Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee COSTA RICA TARRAZU probabil este cea mai faimoasa regiune de cultivarea a cafelei din zona centrala. Raul Pirris...
17 RON
  
  

  

Aboneaza-te la newsletter

 
Vrei sa afli prin email despre reduceri si promotii? Aboneaza-te acum la newsletter si fii la curent cu tot ce e nou!