Descriere
CRAMA
Localizare: inima zonei Valpolicella Classico pe terase uscate cu ziduri de piatră orientate spre sud-vest și sud-est.
Altitudine: 150-400 de metri.
Tipul solului: argilă cu nămol, parțial calcaroasă și parțial pe marne eocene.
Vie înierbată.
Sistem de susținere: Pergoletta Veronese.
Vârsta viței de vie în producție: 5-25 ani.
Muguri pe butașul de viță de vie: 8-18. Densitate: 3.300-4.000 pe hectar.
Randament pe hectar: 24 hl
PRODUCȚIE
Recoltare manuală din septembrie până în octombrie.
Appassimento timp de aproximativ 120 de zile.
Realizat din struguri crescuți în zona Valpolicella Classico (Corvina, Corvinone și Rondinella), care sunt supuși Appassimento. Decolorat, apoi presat pneumatic delicat. 1
2 zile de macerare la rece apoi fermentate la temperaturi cuprinse între 12 ° și 23 ° C cu perforare manuală a capacului de trei ori pe zi, urmată de macerare post-fermentare pe piei pentru a da un total de 30 de zile.
Fermentare malolactică completă. Învechirea în lemn apoi în sticlă.
Stabilizare: naturală.
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu rubiniu, dens și compact. Parfum: Intens și persistent, eteric, fructat, cu note de cireșe și prune uscate, flori uscate și condimente.
Aroma: plin de corp și foarte netedă, cu taninuri catifelate frumos echilibrate.
Brand |
Vivaldi |
---|---|
Culoare |
Rosu |
Tip |
Sec |
Alc. |
15,5% |
Volum |
750 ml |
Temperatura Servire |
18-19 °C |
Asortare Culinară |
Meditatie & inspiratie |
Tara |
Italia |