Descriere
-
Sănătatea intimă a femeii.
Descriere
Complex natural cu o concentrație mare de principii active.
Cum acţionează?- Menține/restabilește normalitatea intervalului intermenstrual și a fluxului menstrual, precum și confortul fizic și psihic la menopauză.
- Suport pentru sănătatea uterului (chist, fibrom uterin).
Pentru ce se recomandă?- Tulburări ale ciclului menstrual
- Chisturi ovariene
- Hemoragii uterine (menoragii, hipermenoree, fibrom uterin)
- Simptome caracteristice menopauzei (bufeuri, insomnii, iritabilitate, nervozitate)
- Trichomonază vaginală (extern)
- INGREDIENTE
-
alcool etilic 40% v/v, 10g amestec de plante: părți aeriene de Crețișoară (Alchemilla vulgaris), rădăcină de Iarbă-mare (Inula helenium) - câte 2g fiecare; părți aeriene de Lucernă (Medicago sativa), mlădițe de Zmeur (Rubus idaeus), părți aeriene de Coada-șoricelului (Achillea millefolium), părți aeriene de Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), părți aeriene de Salvie (Salvia officinalis) - câte 1g fiecare; fructe de Fenicul (Foeniculum vulgare), părți aeriene de Lavandă (Lavandula angustifolia) - câte 0,5g.
Proprietăți ingrediente
Crețișoara a fost numită floarea femeilor pentru că proprietățile sale curative le vizează în mod direct. Extractul hidroetanolic de Crețișoară este folosit pentru a calma crampele menstruale, simptomele menopauzei, dar are și proprietatea de a regla ciclul menstrual, fiind eficient și în caz de fibrom sau endometrioză.
Iarba-mare tratează cu succes afecțiuni ale uterului și simptomele neplăcute cauzate de menopauză. Mai mult, atenuează durerile de cap și reglează problemele de circulație care apar în urma dereglărilor hormonale cauzate de menopauză.
Lucerna este un excelent agent de alcalinizare a organismului, cu un conţinut bogat în minerale, microminerale, clorofilă şi substanţe nutritive. Ameliorează funcţionarea sistemului endocrin, în special a glandelor suprarenale şi hipofizei și susţine eliminarea retenţiei de apă şi a bioxidului de carbon. Este un excelent agent de purificare şi eliminare a reziduurilor metabolizate în organism, intervenind activ în combaterea infecţiilor şi fortificând organismul.
Mlădițele de Zmeur sunt un adevărat elixir contra afecțiunilor din zona genitală la femei, inclusiv a cancerului ovarian. Acest remediu regularizează menstrele, elimină simptomele neplăcute dinaintea și în timpul ciclului menstrual, previne unele afecțiuni ginecologice care apar pe fondul dezechilibrelor hormonale. Se recomandă și în resorbirea chisturilor ovariene, a fibroamelor uterine și a nodulilor mamari.
Coada-șoricelului este folosită în tratamentul a numeroase boli. Cele mai eficiente rezultate le are însă în cadrul afecțiunilor ginecologice. Acestea pot fi ameliorate sau vindecate cu ceaiuri, tincturi sau băi de coada-șoricelului. Planta are proprietăți antiinflamatoare, calmante, astringente, aseptice care limitează procesul inflamator, distruge microorganismele, diminuează secrețiile și favorizează cicatrizarea. Acțiunea farmaceutică se datorează în primul rând prezenței uleiului volatil și a proazulenelor.
Preparatele din Traista-ciobanului și-au dovedit eficacitatea în tratamentul simptomatic al dismenoreei, menoragiilor uşoare şi metroragiilor.
Salvia, datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului volatil şi a celorlalte principii active din frunze, are proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. Iarba de salvie este, alături de crețișoară, o plantă emblematică pentru tratamentul bolilor specific feminine. Stabilizează tulburările de menopauză, oprește lactația, combate infertilitatea și transpirația excesivă.
Seminţele de Fenicul au efect antiseptic, antispastic, carminativ, stomahic, calmant gastric, laxativ, diuretic galactogen, tonic, vermifug, antiparazitar și sedativ nervos. Preparatele pe bază de fenicul se recomandă în: tulburări de ciclu menstrual, tulburări de menopauză, stimularea secreției lactate la mamele care alăptează și/sau diagnosticate cu agalactie.
Recunoscută ca și un eficient sedativ natural, Lavanda are și proprietați antimicrobiene, antifungice și antiseptice locale, recomandându-se în afecțiunile aparatului uro-genital: cistite, pielite și metroragii.
-
Utilizare
Intern
Adulți: câte 1 linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, în cure de minimum 3-4 săptămâni.
Copii între 1 și 3 ani: un sfert de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.
Copii peste 3 ani: ½ linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.
Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/limitat consumul de alcool, sau care prezintă alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.
Mod de prezentare
Sticlă violet.