Descriere
Cafea Arabica ecologica proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee
Procesare / calitate |
spalata, ecologica SHG, EP, de pe plantatii de cafea cu certificari organice |
Regiune |
La Paz, MARCALA |
Ferma |
COMSA Cooperative |
Altitudine |
1200-1700m |
Varietate |
Caturra & Catuai & Bourbon & Typica |
Descriere cafea Scor 85+ |
not e de pere, mere verzi, sirop de artar, c iocolata |
Cooperativa COMSA (Cafe Organico Macarala SA) a luat fiinta in 2001 reunind 60 de fermieri (12 femei si 48 barbati) iar acum reprezinta 1122 de producatori.
Fermierii folosesc si promoveaza in continuare practici agricole prietenoase fata de mediu, primind Certificari Organice si Fairtrade . Lotul de cafea este stricltly high grown si este un amestec de boabe Catuai, Caturra, Bourbon si Pacas.
Membrii COMSA sunt dedicati in a obtine cafea de calitate, ca urmare culeg doar fructele de cafea, care s-au copt, aducandu-le imediat la statia de spalare, dupa care boabele in "'parchment" (in pergament) se usuca la sol. Doar cele de calitate inferioara se usuca mecanic.
Apa rezultata din spalare, fie se filtreaza si se reutilizeaza, fie este transformata in gaz metan, printr-un proces de digestie biologica. Materia organica rezultata este fermentata anaerob, iar bacteriile descompun mucilagiul din apa (mucilagiul reprezinta pulpa indepartata din fructele de cafea, in procesul de depulpare). Biogazul rezultat este captat. Produsul ramas in urma acestui proces este bogat in bionutrienti si este folosit ca fertilizator.
Marcala este situată în lanțul muntos Montecillos( Honduras ) și a fost primul nume înregistrat vreodata cu denumirea de origine.
Producătorii din Marcala planteaza si recolteaza arborii de cafea într-un mod unic, introducând o metodă de selecție in etapa de cules.
Timp de foarte mulți ani, calitatea cafelei Marcala, a fost de neegalat în Honduras, iar membrii COMSA sunt mândri de acest prestigiu pe care l-au obtinut.
În 2010, COMSA a început să promoveze cafeaua de la câțiva membri selectați, ca „microloturi”, identificând cele mai bune fructe din "varful recoltei", adăugând un nou nivel de calitate și trasabilitate
la produsele lor.
Cafeaua Marcala au un caracter unic în Honduras: se păstrează astfel acest caracter sofisticat, cu note de mere verzi, miere, pare și arțar
Angajamentul incredibil al COMSA față de produsele ecologice durabile, agricultura și educația producătorilor, certificările lor de comerț echitabil și ecologic, calitate grozavă
și disponibilitatea microloturii îi fac unul dintre furnizorii noștri preferați cu care să lucrăm.

*Certificata ecologic
RO-ECO-008
Agricultura Non-EU