







Descriere
Cafea Arabica ecologica de specialitate proaspat prajita in microprajitoria Ethnic Plantation Coffee
*Certificata Ecologic.
RO-ECO-008
AGRICULTURA NON-UE
Cafeaua provine din recolta curenta 2022/20223. Etiopia este considerata de multi drept locul de nastere al cafelei. Cafeaua a inceput sa fie cultivata acolo incepand cu anii 1500. Aproximativ, in acelasi mod este cultivata si astazi. Insa majoritatea arborilor de cafea cresc salbatic in umbra altor copaci iar cafeaua este denumita ca fiind "cultivata in padure". Exista si arbori de cafea care cresc in gradinile localnicilor impreuna cu alte culturi, cu interventie agricola minima. Altele sunt un fel de combinatie, in care producatorii cultiva putini arbori dar si plivesc cultura forestiera pentru a usura recoltarea. In orice caz, majoritatea micilor fermieri produc in medie 5 saci pe an. Limu se afla in muntii de vest din Oromia, Etiopia. Aceasta regiune este cunoscuta pentru sursa sa abundenta de apa, precum si padurile sale unde se afla locul de nastere al cafelei. Cea mai mare parte a zonei cafelei din Limu este semi-padure cultivata, cu mai putin de un hectar. Aici, solurile bogate in humus sunt reinnoite constant prin caderea continua si descompunerea materiei organice. In mod traditional, cafeaua din Limu era uscata in fructe si depozitata de producatori in casele lor pana cand este dusa la o statie de depulpare uscata. Recent au aparut statii de depulpare umede, aici existand si disponibilitatea apei care permite procesul de spalare. Acest proces, cuplat cu diversitatea genetica a soiurilor de cafea, confera un profilul de aroma caracteristic.
Ethiopia Limu G2 provine de la statia de spalare Sheba, este exportata de Jamal Mohamed Coffee Export. Fructele sunt culese cu mana, dupa care sunt separate prin plutire de fructele necopate sau defecte de fructele coapte.
Apoi fructele sunt depulpate de o masina prin spalare cu apa. Semintele rezultate, adica boabele de cafea verzi, sunt uscate direct la soare pe plase suspendate, 7-10 zile si rasturnate cu mana periodic, pentru a expune toate boabele in mod egal la soare si pentru a nu permite dezvolatrea mucegaiurilor, pana cand umiditatea finala ajunge in jur de 10%.
Cupping Notes / descrierea cafelei: iasomie, ceai verde, dulceata medie, aciditate citrica delicata. Scor: 85.5+
Region/ regiune: Sidamo (Limu grade) Growing Altitude/ Altitudine 1,000-1800 masl Arabica Variety/ varietate: Heirloom Milling Process
Procesare: spalata (Washed), uscata la soare (sun dried)
Certificari statia de spalare: organica