Descriere
Cafeaua JAMAICA BLUE MOUNTAIN este una dintre cele mai rare si cautate cafele din lume!
Planta a ajuns in Jamaica in 1728 din Insula Martinique, dar abia dupa abolirea sclaviei, a fost mentionata aparitia plantatiilor in 1838, cand fostii sclavi au inceput cultivarea acesteia pe muntii Blue Mountain.
Marca de cafea JAMAICA BLUE MOUNTAIN este protejata la nivel global si numai JACTRA (Jamaica Agriculture Commodities Regulatory Authority) poate sa certifice autenticitatea ei si sa o marcheze.
Aici se gasesc cei mai inalti munti din Insulele Caraibe, de aceea cafeaua a intalnit conditii deosebit de prielnice pentru a dezvolta fructe de o calitate rara, alaturi de ploile abundente, un sol fertil si racoarea necesara dezvoltarii lente a compusilor precursori aromelor.
Arborele de cafea este bineinteles Typica, de aceea si calitatea asteptata este deosebita.
Numai arborii cultivati intre 3000 - 5500ft (910-1700m) se pot numi JAMAICA BLUE MOUNTAIN, arborii cultivati intre 1500-3000ft (460-910m) se numesc JAMAICA HIGH MOUNTAIN iar cei sub 1500ft (<460m) se numesc JAMAICA SUPREME sau LOW MOUNTAIN. La inaltimi mai mari de 5500ft (> 1700m) este considerata rezervatie naturala si nu se cultiva arbori de cafea!
Exista 3 gradari in cazul JAMAICA BLUE MOUNTAIN si anume nr. 1 , nr. 2 si nr. 3, iar cafeaua care o gasiti aici este nr. 1 de aceea are si denumirea de GOLD CUP, iar certificatul il puteti viziona in pozele produsului.
Proprietatea este deținută de familia Minott din Mandeville, iar cultivarea cafelei de catre familie se face de peste 70 de ani.
Norii persistenți ai muntilor Blue oferă un tampon natural, cu temperatură ambientală scăzută, umiditate relativă scăzută și acest lucru produce maturizarea lentă a boabelor de cafea.
Acest proces îmbunătățește finețea și calitatea unică a Blue Mountain Coffee. Fructele de cafea sunt depulpate și fermentate folosind apă naturală de la izvor dupa care se usucă in aer.
Procesare /calitate: Arabica spalata, Blue Mountain Gold Cup
Varietate: Typica
Altitudine: 1500m
Descriere: Corp plin, neted, aciditate slaba, cremoasa, note de florale si fructate, condimente si ciocolata, bogata, curata
SCOR: 90+ RARITATE