Descriere
Cafea Arabica proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee
Cafeaua Ethiopia Biftu Gudina este o cafea exotica, complexa, cultivata la altitudine mare (1900-2000m) avand note de zmeura, lime si hamei, parfumul sau floral aduce cu magnolia si iasomia, dulceata de miere.
Scorul SCAA este de 89+.
Asa cum am spus plantatiile de cafea se gasesc la inaltimi de 1900-2000m, pe soluri foarte fertile si vegetatie luxurianta si contin varietati de arbusti Heirloom. Biftu Gudina in traducere din limba Amharica insemana "raza de crestere". Cooperativa a fost infiintata in 2012 si este situata in districtul Agaro-Goma din regiunea Jimma, aproape de localitatea Jimma. Cafeaua este procesata prin metoda cu spalare: mai intai din fructele de cafea sunt selectate cele imature sau imbatranite, dupa care sunt alimentate la depulpatorul -eco Penagos, urmand sa fie tinute inca 8 ore in tancuri alimentate cu apa curata. Tratamentul apei utilizate inainte de deversare, se realizeaza intr-un mod natural: filtrarea se face printr-o zona de ierburi vetiver, dupa care trece prin santuri si apoi se deverseaza in pamant. Boabele de cafea se usuca apoi la soare 11-14 zile pe paturi suspendate dupa care are loc din nou o selectie manuala a boabelor defecte.
Procesare / calitate |
spalata, Arabica, planatatii cu certificarea organica |
Regiune |
Agaro –Goma, district Jimma, V Etiopiei |
Ferma |
Cooperativa Biftu Gudina |
Altitudine |
1900 -2000m |
Varietate |
varietati Heirloom |
The cup |
Note de zmeura, lime, hamei, parfum de flori de iasomie si magnolia, foarte complexa, dulceata de miere, corp plin si la final ciocolata amaruie |
Scor |
89+ |
Detalii produs
Produse similare



















