







Descriere
Este o cafea ecologica de specialitate, prajita in microprajitoria Ethnic Plantation Coffee, in sarje mici si cu atentia necesara pentru a obtine cel mai bun profil de aroma si gust!
Cafeaua provine din recolta curenta 2022/2023.
Etiopia este considerată de mulți drept locul de naștere al cafelei.
Cafeaua a inceput sa fie cultivata acolo începând cu anii 1500. Aproximativ, în același mod este cultivata și astăzi.
Insa majoritatea arborilor de cafea cresc sălbatic în umbra altor copaci iar cafeaua este denumită ca fiind "cultivată în pădure".
Exista si arbori de cafea care cresc în grădinile localnicilor împreună cu alte culturi, cu intervenție agricolă minimă.
Altele sunt un fel de combinație, în care producătorii cultivă putini arbori dar si plivesc cultura forestieră pentru a ușura recoltarea.
În orice caz, majoritatea micilor fermieri produc în medie 5 saci pe an.
Limu se află în munții de vest din Oromia, Etiopia. Această regiune este cunoscută pentru sursa sa abundentă de apă, precum și pădurile sale unde se afla locul de nastere al cafelei.
Cea mai mare parte a zonei cafelei din Limu este semi-pădure cultivată, cu mai puțin de un hectar. Aici, solurile bogate în humus sunt reînnoite constant prin căderea continuă și
descompunerea materiei organice.
În mod tradițional, cafeaua din Limu era uscată în fructe și depozitată de producători în casele lor
până când este dusa la o statie de depulpare uscată.
Recent au apărut statii de depulpare umede, aici existand si disponibilitatea apei care permite procesul de spălare.
Acest proces, cuplat cu diversitatea genetica a soiurilor de cafea, confera un profilul de aromă caracteristic.
Ethiopia Limu G2 provine de la statia de spalare Sheba, este exportata de Jamal Mohamed Coffee Export.
Fructele sunt culese cu mana, dupa care sunt separate prin plutire de fructele necopate sau defecte de fructele coapte.Ripe cherry is
-Apoi fructele sunt depulpate de o masina prin spalare cu apa. Semintele rezulatate, adica boabele de cafea verzi, sunt uscate direct la soare pe plase suspendate, 7-10 zile
si rasturnate cu mana periodic, pentru a expune toate boabele in mod egal la soare si pentru a nu permite dezvolatrea mucegaiurilor, pana cand umiditatea finala ajunge in jur de 10%.
Cupping Notes / descrierea cafelei: iasomie, ceai verde, dulceata medie, aciditate citrica delicata.
Scor: 85.5+
Region/ regiune: Sidamo (Limu grade)
Growing Altitude/ Altitudine 1,000-1800 masl
Arabica Variety/ varietate: Heirloom
Milling Process / procesare: spalata (Washed), uscata la soare (sun dried)
Certificari statia de spalare: organica
*Certificata ecologic

Detalii produs
Cod produs - SKU
EPC00322
Categorie
Greutate produs
1.1 kg.
Producator