Descriere
Cafea prajita proaspat in microprajitoria Ethnic Plantation Coffee Bucuresti, de catre expertul in cafea, Anghel Ana Luminita
Ferma La Cumbre Estate este situata într-una dintre cele mai bune și mai recunoscute regiuni producătoare de cafea din Guatemala, regiunea Platoului Fraijanes (D.O.C.), situată între 1.800 și 2.100 m.
Solurile extrem de bogate în care creșc arborii de cafea, oferă o aromă echilibrată, bogată, curată, strălucitoare și puternică, cu aciditate clară, descoperind arome de caise, papaya, mango, afine și ciocolată elvețiană surprinzatoare.
Persistă un postgust lung și de calitate.
Solul vulcanic plin de piatră ponce, altitudinea foarte mare și un vulcan activ, sunt caracteristici pe care Fraijanes le împarte cu cafeaua din Antigua, aflata in apropiere, de asemenea faimoasă.
Ploaia abundentă, umiditatea ridicată și variabilă precum și o gamă mai largă de temperaturi, fac din Fraijanes un climat foarte divers.
Vulcanul Pacaya, cel mai activ vulcan din Guatemala, adauga in regiune un strat ușor de cenușă, din când în când, oferind solului un impuls mineral important.
Sezonul uscat are mult soare. Deși norii, ceața și roua foarte dense, sunt frecvente, dimineața devreme, acestea se evapora rapid, astfel încât întregul Podiș Fraijanes devine uscat, de catre soare.
Regiune Fraijanes Plateau, Santa Catarina & San Jose Pinula
Fermă La Cumbre Estate
Altitudine 1800 -2100 m
Varietate Bourbon, Caturra, Catuaí, Obatá
Descriere stralucitoare, parfumata, aciditate inalta, note de caise, papaya, mango, afine, ciocolata elvetiana si toffee, rafinata, echilibrata, curata
Scor 90.5+