Descriere
Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in microprajitoria Ethnic Plantation Coffee
Istoria cafelei in Indonezia incepe din anul 1686, cand primarul orasului Amsterdam i-a cerut capitanului Adrian Van Ommen sa aduca din Indiile de Est (Indonezia actuala) seminte de cafea. Acestea au fost testate si au surpins prin calitatea lor exceptionala, de aceea au fost cultivate experimental in gradinile botanice ale regelui Lois al IV. In 1699, Henricus Zwaardecroon s-a intors sa aduca seminte de cafea si le-a plantat in mai multe zone muntoase din Indiile de Est olandeze, acestea au devenit precursoarele cafeleleor Arabice din zona, inclusiv muntele Ijen. Cea mai buna calitate din Java de Est este cafeaua din Ijen, reprezentand cam 85% din productia de aici. Pana in sec XVIII cafeaua Java (Ijen) era considerata cea mai buna din lume alaturi de cafeaua yemenita (din orasul Al Mucka), facand parte din clasicul amestec Mocha-Java.
In continuarea cafeaua din aceasta zona si-a pastrat calitatea, autenticitatea si savoarea exceptionala.
Bondowoso Regency este una dintre cele mai mari plantații de cafea din Ijen.
Gustul distinctiv al acestei cafele este dat de solul întunecat, bogat în nutrienți și humus de cărbune (datorită erupțiilor vulcanice) și este influențat de diversitatea florei și faunei, precum și de temperatură.
Proces: boabele de cafea sunt plasate într-un rezervor etanș in care este apoi injectat dioxid de carbon, pentru a fermenta timp de 72 de ore. Apoi se usucă la soare până la un conținut de umiditate de 11-12%
Origine: Grădinile Ijen răspândite din Sumberwringin Sempol; Regența Bondowoso; Muntele Raung, Java de Est
Varietate: Colombia Brazilia, Orange Bourbon, Blue Mountain
Altitudine: 1200 – 1600 MASL
Metoda de procesare: Anaerob Natural (nespalata)
Corp: puternic
Aromă: dulce și puternică
Aciditate: medie
Gust: note de tamarind, fructe tropicale, mango, condimente, florale, ciocolată și arahide