Descriere
Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in microprajitoria Ethnic Plantation Coffee
Descriere: Cafeaua Gayo este o varietate de cafea Arabica, originara din Gayo Highlands, insula Sumatra, și anume regiunile Central Aceh și Bener Meriah. Plantațiile din Gayo, Central Aceh se află în medie la o altitudine de 1.000 până la 1.200 de metri deasupra nivelului mării. Locația este în jurul orașului Takengon și aproape de lacul Tawar. Majoritatea triburilor care trăiesc în această zonă sunt oameni Gayo. Aceh este situat în vârful nordic al insulei Sumatra și are diverse tipuri de unicitate, variind de la cultură, obiceiuri, specialități culinare, peisaje frumoase până la alte lucruri unice. Aceh Gayo este cunoscuta ca o cafea de foarte buna calitate la nivel mondial. Aceh este certificat Fair Trade de catre Organizatia Internationala pentru Fair Trade la 27 May 2010. Cafeaua Gayo a primit un certificat Ig pentru indicații geografice prezentat de Ministerul Dreptului și Drepturilor Omului din Republica Indonezia. Plantațiile din această zonă sunt administrate de persoane fizice, iar plantele sunt cultivate la umbră (cafea cultivată în umbră) pentru a reduce intensitatea luminii solare.
Aceh Gayo este deja bine cunoscut în lumea cafelei. Este una dintre cele mai apreciate și mai des exportate cafea indoneziană, produsă în Sumatra.
Gustul vinului, apare datorita cireselor de cafea care sunt lasate sa se coaca mai mult decat de obicei in arbori si apoi, sunt supuse unui proces de fermentare care dureaza aproximativ 2 luni, impreuna cu coaja lor care. In aceasta perioada boabele de cafea imprumuta gustul dat de fermentarea cojilor sale. Boabele de cafea, dupa depulpare sunt uscate apoi la soare, in mod natural.
Origine: Ratawali, Kute Panang, Central Aceh, Sumatra
Varietate: TimTim, Ateng Super, P88, Typica
Altitudine: 1500 MASL
Metoda de procesare: naturala (nespalata) prin fermentarea cojilor de cafea cu boabele de cafea asemanatoare vinului
Corp: puternic
Aroma: puternică, dulce
Aciditate: medie
Gust: vin tare, fructe de padure, alcool, fructat, untoasa