Descriere
Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee
Procesare /calitate: Arabica, naturala, cultivata, culeasa, prelucrata si cultivata de mainile femeilor ruandeze
Regiune: Gicumbi district, Northen Province
Ferma: Statia de Spalare Nova Coffee (owner Agnes Mukamushinja)
Altitudine: 1450-1500m (statia) , plantatiile de cafea (1750m)
Varietate: Red Bourbon
Descrierea cafelei: foarte dulce, intensa, note de fructe uscate si rom, corp intens, tare
Scor:86+
Stația de spălare Nova este situată la 1.482 m în districtul Gicumbi din nordul Ruandei și a fost construită în 2005 ca o cooperativa -stație de minispălare. Cafele sunt prelucrate cu ajutorul unei mașini de spălat cu 3 discuri, apoi fermentate, uscate și spalate înainte de a fi uscate, la soare, pe paturi ridicate. Cafelele procesate la stația de spălare Nova cresc pe un sol vulcanic, în fermele din apropiere, la 1.750 m. Stația de spălare Nova este administrată de Agnes Mukamushinja. Impreuna cu soțul ei, Felix Hitayezu, au cumpărat ferma în 2013, avand planuri de creștere a capacității operațiunilor. Agnes este dedicată producerii celei mai bune cafele posibile și utilizării ei pentru a-și transforma comunitatea. Printr-un parteneriat cu Rwanda Trading Company, Nova Coffee are capacitatea de a spori eficiența și calitatea. Si-au folosit profiturile pentru a investi în continuare în operațiunile morii umede și in fermele din comunitate. După sezonul 2015, aceștia au reușit să instaleze o nouă mașină de depulpare, noi rezervoare de fermentare, cu zone de sortare și plutitoare, paturi noi de uscare și un depozit de înaltă calitate pentru depozitare. Rwanda Trading Company deține și administrează 7 stații de spălare în Rwanda și lucrează direct cu mulți fermieri independenți din întreaga țară pentru a contribui la îmbunătățirea producției, controlul calității și comercializarea cafelei lor. RTC a fost înființat în 2009 ca un vehicul pentru impactul social și oferă partenerilor săi programe de educație financiară, management al agroindustriei și agronomie, pentru a crește randamentul și a le menține operaționale, profitabile și sănătoase.