Descriere
Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in microprajitoria Ethnic Plantation Coffee
La Candelilla Estate este o companie privată deținută de șapte frați si cumnați (Ricardo Hernandez, Didier Sanchez, Mario Sanchez, Pablo Sanchez, Hugo Naranjo, Mario René Solis și Enrique Rivera).
Fiecare deține între 3 și 5 ferme mici și își proceseaza fructele de cafea la moara umeda, denumita "La Candelilla Micromill".
Familia Hernandez este in aceasta afacere de cinci generații, producând cafea în aceeași zonă de peste 50 de ani.
Înainte de înființarea fermei La Candelilla, fiecare frate și-a gestionat separat propriul teren și isi livra boabele de cafea, la o moară umedă, din apropiere, administrată de o cooperativă, pentru procesare.
Acum detin propria moara.
La Candelilla Estate este bine cunoscuta, pentru că este una dintre primele micro-fabrici din Costa Rica, din anii 2000 și a devenit faimoasa pentru producerea de cafele spălate, naturale și procesate honey, de o calitate excelentă.
Ferma crește și experimentează diferite soiuri, inclusiv Caturra, Catuai, Typica, Geisha și SL28.
Candelilla a fost, de asemenea, una dintre primele ferme din Costa Rica care a introdus paturi africane pentru procesul de uscare.
Proprietarii fac donații anuale către școlile din zonă, pentru a se conforma reglementărilor certificării pe care o detin, de Café Practice.
Tara: Costa Rica
Regiune: San Lorenzo, Tarrazu
Ferma: LA CANDELILLA ESTATE
Alltitudine: 1450m
Proprietari: familia Hernandez cu cei 7 fii si cumnati ai sai, Ricardo Hernandez, Didier Sanchez, Mario Sanchez, Pablo Sanchez, Hugo Naranjo, Mario René Solis si Enrique Rivera
The cup: rafinata, fragrance, dulce, siropoasa, note parfumate de iasomie, magnolie, corp si aciditate echilibrate, fina
SCOR 91+
Varitate: TYPICA
DESPRE SOIUL DE ARBORE TYPICA
Este de asemenea denumita Criollo (Creola), Indio (Indian), Arábigo (Arabica), Plume Hidalgo, Blue Mountain și Sumatra.
INFORMAȚII DESCRIERE GENETICĂ Bourbon-Typica Group (legate de Typica)
ISTORIE
Typica este una din cele doua ramuri foarte renumite in cultura si genetica arborelui de cafea alaturi de Bourbon.
Este un arbore înalt, caracterizat printr-o producție foarte scăzută, fiind susceptibil la bolile majore si are o calitate foarte bună la degustare.
Arborii din grupul Typica, la fel ca toată cafeaua Arabica, au originea în sud-vestul Etiopiei, unde exista si la ora aceasta nenumarate varietati salbatice native.
La un moment dat, în secolul al XV-lea sau al XVI-lea, a fost dus în Yemen, unde s-au infiintat primele plantatii ale lumii.
Aceste seminte din Yemen, au fost cultivate in India, Mysore (Malabar) pana in anii 1700.
În 1696 și 1699, semințele de cafea au fost trimise de pe coasta Malabar din India, în insula Batavia, Jakarta (astăzi numită insula Java în Indonezia).
Au mai fost aduse de olandezi plante in Jakarta, direct din Yemen, dar in 1699 acesti arbori au fost complet distrusi de un cutremur.
Deci in 1706, o singură plantă de cafea a fost dusă din Java la Amsterdam și a fost sadita în grădinile botanice (aceasta singura planta a declansat varietatea de arbori Typica); de acolo, o singura plantă a fost daruita regelui Franței, Louis XIV, în 1714 , cand a fost semnat Tratatul de pace de la Ultrech, si care a fost plantata imediat in gradinile sale de unde s-au obtinut seminte.
Practic Typica vine din Etiopia, Yemen, India in Indonezia si nu direct din Yemen in Indonezia.
Aceasta singura planta va determina varietatea Typica care se va dezvolta ca si arbore pe continentul american.
Din Olanda, Typica a fost trimisă în 1719 pe rute comerciale coloniale către Guyana Olandeză (acum Surinam) și apoi către Cayenne (Guyana Franceză) în 1722 și de acolo în partea de nord a Braziliei în 1727.
A ajuns în sudul Braziliei între 1760 și 1770.
De la Paris, plantele au fost trimise în Martinica, din Indiile de Vest în 1723.
Englezii au introdus cafeaua Typica din Martinica în Jamaica în 1730.
A ajuns la Santo Domingo în 1735.
Din Santo Domingo, semințele au fost trimise în Cuba în 1748.
Mai târziu, Costa Rica (1779) și El Salvador (1840) au primit semințe din Cuba.
Din Brazilia planta a fost adusa in Peru si Paraguai.
La sfârșitul secolului al XVIII-lea, cultivarea s-a răspândit în Caraibe (Cuba, Puerto Rico, Santo Domingo), Mexic și Columbia și de acolo în America Centrală (a fost cultivată în El Salvador încă din 1740).
Până în anii 1940, majoritatea plantațiilor de cafea din America de Sud și Centrală erau plantate cu Typica.
Deoarece Typica are un randament redus și este extrem de susceptibila la bolile majore ale cafelei, a fost înlocuita treptat în mare parte din America, dar este încă plantata pe scară largă în Peru, Republica Dominicană și Jamaica, unde este numit Jamaica Blue Mountain.
info de pe: https://varieties.worldcoffeeresearch.org/varieties/typica
Detalii produs
Cod produs - SKU
EPC00294
Categorie
Greutate produs
0.3 kg.
Producator