14%
Descriere
Este o cafea de specialitate, prajita in microprajitoria Ethnic Plantation Coffee, in sarje mici si cu atentia necesara pentru a obtine cel mai bun profil de aroma si gust
Procesare/
calitate: spalata, Arabica
Regiune: Hatusco
Ferma: Emmanuel Rincon Vazquez, Finca Esperanza
Altitudine: 1300m
Specii: Arabica Marsellesa
Descriere: corpolenta, complexa, note intense florale (iasomie), toffee, caramel, dulce, corp neted
Scor: 87.5+
Finca la Esperanza a fost fondată în 1946, de către cuplul proaspăt căsătorit, Don Antonio Rincón și Doña Luisa García.
Unirea lor, nu numai că a marcat începutul vieții lor împreună, dar a pus și fundația pentru ceea ce este acum cunoscuta, sub numele de FINCA LA ESPERANZA, situată în municipiul Zentla, în statul Veracruz.
Ei s-au concentrat inițial pe cultivarea cafelei și a trestiei de zahăr, deoarece acestea erau culturile tradiționale ale regiunii. În 1970, frații Rincon au achiziționat zona care servește în prezent drept centru principal de operațiuni și centru de procesare.
Această achiziție le-a extins producția de cafea, la un total de 300 de hectare, toate aparținând familiei Rincón.
Cu toate acestea, în 1985, frații au decis să împartă terenul pe care l-au achiziționat împreună, optând pentru operațiuni separate,
pentru a favoriza atât eficiența afacerii, cât și armonia familiei.
Emmanuel a facut o schimbare dramatica în modul în care cafeaua a fost procesată, experimentând diferite tipuri de fermentație, evaluând variabile și adaptându-se la resursele disponibile în acel moment.
De asemenea, a efectuat teste și a împărtășit experiențe cu alți producători, atât din Mexic, cât și din alte țări producătoare de cafea, cu mai multă experiență în fermentații controlate și extinse. În 2018, Emmanuel s-a intersectat cu Andreas, de la Exportadora de Café California, care a oferit îndrumări și sprijin pentru a îmbunătăți calitatea cafelei din fermă.
Împreună, au implementat metodologii de conservare a mediului, valorificând resursele în mod durabil, pentru a evita degradarea solului și poluarea mediului. Până în 2019, Emmanuel a inițiat procesarea cafelei pentru competițiile naționale, cu scopul de a obține claritate, complexitate și un echilibru armonios între corp, aciditate și dulceață în băutura finală.
Cu varianta anaeroba, a reusit sa castige in 2023 Yara Competition si sa intre in preselectia din 2023, de la Cup of excelence Mexic!
Detalii
SKU
EPC00411
EAN
5949337093680
Categorii
Greutate
0.3 kg
Brand
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review