15%
Descriere
Este o cafea de specialitate, prajita in microprajitoria Ethnic Plantation Coffee, in sarje mici si cu atentia necesara pentru a obtine cel mai bun profil de aroma si gust
Procesare/
calitate: spalata, Arabica, culeasa cu mana, numai ciresele coapte, practici traditionale
Regiune: VENEZUELA
Ferma: ferme mici, Santa Cruz de Mora (statia de spalare)
Altitudine: 1200-1650m
Specii: Caturra, Catuai, Amarillo
Descriere: note intense florale (irisi), fructe si de ciocolata cu lapte, aciditate citrica dulce, corp neted
Scor: 87+
Cafeaua venezueleană este renumită pentru aroma sa bogată și distinctivă, modelată de climatul divers și de solul fertil al țării.
Cafeaua este cultivată în principal pe lanțurile muntoase ale Anzilor si de coastă, avand o tradiție de cultivare care datează din secolul al XVIII-lea.
Fructele de cafea, din aceste zone de mare altitudine, beneficiază de condiții ideale, sporindu-le calitatea și complexitatea.
Cafeaua venezueleana era foarte apreciata atat local cat si la nivel international.
Deși industria cafelei venezueleană s-a confruntat cu provocări în ultimele decenii - din cauza embargoului asupra exporturilor de cafea, cea mai mare parte a industriei
s-a concentrat pe petrol, iar plantațiile de cafea s-au diminuat, calitatea cafelei a scăzut rapid -
JAKAFE acum cinci ani, a reușit să stabileasca un parteneriat prin sport (în special fotbal) cu o companie locală,
ce isi dorea să înceapă să restabilească calitatea cafelei și să obțină treptat o licență de export.
De-a lungul acestor cinci ani, au lucrat împreună pentru a îmbunătăți calitatea pas cu pas.
Prin feedback și relații mari, au investit treptat în noi tehnologii, fermieri instruiți, iar în septembrie 2024,
au putut prezenta oficial prima cantitate de cafea, ca rezultat al acestei colaborări.
Această cafea provine din statul Mérida, în special de la stația de procesare din orășelul Santa Cruz de Mora, unde zeci de fermieri la scară mică își livrează recoltele de cafea.
Venezuela este o țară foarte muntoasă, așa că toată recoltarea se face manual, cu accent pe selectarea numai a cireșelor coapte de cafea.
Procesul începe cu separarea prin plutire, unde cireșe necoapte și/ sau cu densitate scăzută, crengile și frunzele, se separa de ciresele coapte.
Urmeaza depuplarea si apoi cireșele merg într-un rezervor de fermentație, unde sunt fermentate timp de 18 ore pentru a îndepărta, orice pulpă rămasă din coaja de pergament.
Urmeaza uscarea si in cele din urmă, înainte de ambalare, este sortată după mărime.
Mulți fermieri mici din țară continuă să acorde prioritate metodelor de agricultură ecologică și tradițională, asigurându-se că boabele de cafea își păstrează profilul unic.
În ciuda provocărilor economice, se fac eforturi pentru a reînvia această industrie odinioară înfloritoare, deoarece cafeaua rămâne o parte integrantă a culturii și economiei venezuelene.
Detalii
SKU
EPC00407
EAN
5949337093581
Categorii
Greutate
1.2 kg
Brand
Ce spun clientii
Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review