Descriere
Cafea Arabica proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee
In trecut, cafeaua care era adus in Europa, era transportata cu nave din lemn, pe parcursul a sase luni, pentru a traversa oceanul.
In acest timp indelungat de traversare a apelor, cafeaua isi schimba culoarea, devenind din verde crud in galben, dimensiunile: boabele isi mareau dimensiunile,
pur si simplu se umflau, datorita umiditatii din perioada musonilor dar si aroma, capatand un gust mai pronuntat.
In zilele noatre, datorita faptului ca transportul se face rapid, iar cafeaua este protejata in containere speciale, cafeaua care soseste din India nu mai sufera aceste transformari,
asemeni celor din vechime, iar consumatorii isi doreau din nou acel gust tipic, care intre timp disparuse.
Pentru a reproduce acele transformari, in zilele noastre, producătorii indieni profită de perioada musonului, pentru a produce o cafea de specialitate cu aceleași caracteristici
ca pe vremuri. Cafelele Monsooned sunt exclusiv preparate in India. Procesul tradițional de Monsooning este
desfășurat pe coasta Malabar, adică pe coasta de vest a Indiei, în special în Mangalore.
Regiunea Malabar este renumită pentru resursele sale naturale excelente.
Atmosfera musonica aduce schimbări cantitative și calitative in boabele de cafea, care creează acea ceasca unică.
Procesul Monsooned constă în expunerea boabelor naturale de cafea, în containere din lemn asezate la inaltime, pentru a fi expuse vanturilor musonice incărcate de umezeală.
Acest lucru se petrece in luna lunii iunie până în septembrie.
Procesare/calitate Monsooned, grade AA, spalata , Arabica, culeasa cu
mana, uscata la soare
Regiune Malabar
Ferma mici fermieri Mangalore
Altitudine 1100 – 1200 m
Varietate Kents, S.795, Catimor, Selection 9
Descriere Aciditate slaba, note de malt, pamânt, condimente, corp neted, intens
Scor 82+
Detalii produs
Cod produs - SKU
EPC0532
Categorie
Greutate produs
0.6 kg.
Producator