Descriere
Va amintiti despre renumita cafea MOCHA, incepand cu secolul al VII?
Aceasta cafea provine din vechile specii de pe muntele Ijen, Java, Indonezia! Specia Blue Mountain este o specie veche de arbore de cafea.
Cafeaua Mocha se obtinea in acele timpuri, dintr-un amestec de cafea Yemen si cafeaua Java.
Acele specii renumite proveneau de pe primele plantatii ale lumii.
Proces: anaerobic natural uscare lenta 120ore
Origine: Mountain Ijen, Est Java, Indonesia
Varietate: Ijen Blue Mountain
Altitudine: 1400 MASL
Metoda de procesare: Anaerob Natural (nespalata)
Corp: puternic
Aromă: dulce și puternică
Aciditate: medie
Gust: note de ananas, liche, artar, bogata, dulce, acrisoara, intensa, corp neted dar plin, parfumata
SCOR 89+
Istoria cafelei in Indonezia incepe din anul 1686, cand primarul orasului Amsterdam i-a cerut capitanului Adrian Van Ommen sa aduca din Indiile de Est (Indonezia actuala) seminte de cafea. Acestea au fost testate si au surpins prin calitatea lor exceptionala, de aceea au fost cultivate experimenta in gradinile botanice ale regelui Louis al IV. In 1699, Henricus Zwaardecroon s-a intors sa aduca seminte de cafea si le-a plantat in mai multe zone muntoase din Indiile de Est olandeze, acestea au devenit precursoarele cafeleleor Arabice din zona, inclusiv muntele Ijen. Cea mai buna calitate din Java de Est este cafeaua din Ijen, reprezentand cam 85% din productia de aici. Pana in sec XVIII cafeaua Java (Ijen) era considerata cea mai buna din lume, alaturi de cafeaua yemenita (din orasul Al Mucka), facand parte din clasicul amestec Mocha-Java.
Si in zilelel noastre, cafeaua din aceasta zona si-a pastrat calitatea, autenticitatea si savoarea exceptionala.
Gustul distinctiv al acestei cafele este dat de solul negru, bogat in nutrienți și humus de cărbune (datorită erupțiilor vulcanice) și este influențat de diversitatea florei și faunei, precum și de temperatură.