











Descriere
Cafea Arabica proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee
Procesare / calitate |
spalata, SHG, EP, plantatii de cafea cu certificari BIO recolta 2019/2020 |
Regiune |
La Paz, MARCALA |
Ferma |
COMSA Cooperative |
Altitudine |
1200-1700m |
Varietate |
Caturra & Catuai & Bourbon & Typica |
Descriere cafea Scor 84+ |
note de mandarine, mango, ciocolata amaruie, corp mediu, aciditate slaba citrica |
Cooperativa COMXSA (Cafe Organico Macarala) a luat fiinta in 2001 reunind 60 de fermieri iar acum reprezinta 1200 de producatori.
Fermierii folosesc si promoveaza in continuare practici agricole prietenoase fata de mediu primind Certificari Organice si Fairtrade . Lotul de cafea este stricltly high grown si este un amestec de boabe Catuai, Caturra, Bourbon si Pacas.
Membrii COMXSA sunt dedicati in a obtine cafea de calitate, ca urmare culeg doar fructele de cafea care s-au copt aducandu-le imediat la statia de spalare, dupa care boabele in "'parchment" sau in pergament se usuca la sol. Doar cele de calitate inferioara se usuca mecanic.
Apa rezultata din spalare fie se filtreaza si se reutilizeaza, fie este transformata in gaz metan, printr-un proces de digestie biologica. Materia organica rezultata este fermentata anaerob iar bacteriile descompun mucilagiul din apa (mucilagiul reprezinta pulpa indepartata din fructele de cafea in procesul de depulpare). Biogazul rezultat este captat. Produsul rezultat este bogat in bionutrienti si este folosit ca fertilizator.
Detalii produs
Produse similare



















