Descriere
Cafea Arabica specialitate proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee
Procesare/ calitate microlot AA TOP Arabica, spălată si uscata la soare
Regiune Murang’a West District, Division Muguru
Ferma Iyego Farmer’s Cooperative Society
Altitudine 1500-1700 m
Varietate SL28 / SL 34 / Ruiru 11
Descriere distincta, rafinata, note de portocala, iasomie, macese,
aciditate inalta, corp neted, dulceata intensa
Scor 88.5+
Fabrica Marimira apartine Cooperativei Iyego si a fost infiintata in 1966. Aceasta se afla intr-o regiune ecologica, naturala, conservata, cu o mare varietate de flora (copaci si arbusti indigeni) si fauna (antilope,sacali,iepuri) dar si pasari precum cele tesatoare, vrabii si corbi. Fabrica a initiat diverse proiecte de conservarea a mediului precum absorbtia apelor uzate in gropi.
Ciresele de cafea sunt culese cu mana, depulpate, apoi separate prin drenare cu apa, boabele dense de cele plutitoare, Mbuni ("floaters" fiind boabe usoare) si trimise prin canale in tancurile de fermentare, unde stationeaza 24h. Urmeaza o alta etapa de spalare cu apa unde sunt trimise in alte tancuri de fermentare, pentru alte 12 - 24h. In final, a treia etapa de spalare cu apa urmeaza, tot pe canale, unde se continua separarea boabelor dense de cele usoare si se indeparteaza mucilagiului ramas pe boabe, dupa procesul de fermentare. Boabele raman acum in tancurile cu apa curata pentru inca 24h, astfel aminoacizii, proteinele din boabe reactioneaza si se dezvolta acea aciditate inalta precum si aromele complexe care apartin doar acestor sortimente de cafea din Kenya.
Boabele de cafea se aseaza pe mese, in straturi subtiri, timp de 6 h, timp in care pierd cam 50% din umiditatea lor si apoi sunt transferate pe paturile suspendate, timp de 5-10 zile, unde se finalizeaza uscarea la soare. Aceste boabe sunt trimise la moara, unde este indepartata si aceasta coaja de "pergament" care acopera semintele de cafea. Se aseaza in "bodegas" pentru odihnire , unde cafeaua continua sa "respire" inainte sa fie trimise in saci, la transportatori.