Descriere
Descriere
- Contribuie la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale.
- Relaxant şi adjuvant în obţinerea stării de bine mental.
- Hipertensiune arterială
- Tulburări neurovegetative
- Nevroze cardiace
- Emotivitate excesivă
- mod de utilizare
-
Adulti: 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu 200 ml de apă, cu o jumătate de oră înainte sau la jumătate de oră după masă, în cure de minimum 3-4 săptămâni.
Copii peste 3 ani: 1 capsulă pe zi, precum e menționat mai sus.
Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.
Mod de prezentare
Flacon sticlă violet cu capsule vegetale.Capsulele vegetale sunt obținute din celuloză, principala substanță din pereții celulari ai plantelor. Celuloza vegetală are un rol cunoscut în protecția enterică, fiind ușor de digerat.
Capsulele se pot administra și copiilor. Capsulele sunt naturale, nu conțin conservanți sau alergeni și prezintă o rezistență ridicată în cazul expunerii la temperatură și umiditate.
- Ingrediente
-
pulbere din 7 plante: flori și frunze de Păducel (Crataegus monogyna) - 35 mg; părți aeriene de Lavandă (Lavandula angustifolia), fructe de Măceș (Rosa canina), părți aeriene de Sulfină (Melilotus officinalis), părți aeriene de Traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris), părți aeriene de Turiţă-mare (Agrimonia eupatoria), părți aeriene de Urzică (Urtica dioica) - în părți egale (câte 32,5 mg/plantă); capsulă vegetală - 100 mg.
Proprietăți ingrediente
Păducelul are acţiune moderată antihipertensivă. Extractul fluid din flori şi frunze de păducel determină o importantă reducere a presiunii arteriolare. Acţiunea biologică este determinată de dilatarea vaselor. În timpul administrării extractului nu este alterată starea normală a reflexelor reglatoare a presiunii sanguine.
Se recomandă intern ca adjuvant în angina pectorală, miocardită, hipertensiune arterială, tulburări de menopauză şi neurovegetative, arteroscleroză, emotivitate excesivă, nevroze cardiace şi insomnii.
În medicina noastră tradiţională, Traista-ciobanului se recomandă în tratamentul anginei pectorale, în insuficienţa cardiacă, ateroscleroză și hipertensiune. Prin studii „in vitro” s-a demonstrat efectul plantei de stimulare a musculaturii netede, a creşterii fuxului sanguin în vasele coronariene și de dilatare a vaselor coronariene.
Măceşul este un puternic antibiotic natural. Pseudo-fructele de măceş deţin un depozit mare de vitamina C (de 100 de ori mai multă decât în portocale), dar şi vitamine precum: A, B₁, B₂, B₃, E, K, P, PP şi minerale ca: magneziu, fier, potasiu. Datorită concentraţiei mari de vitamine, măceşele sporesc imunitatea organismului, menţinând sănătatea ţesuturilor şi a organelor interne. De asemenea, asigură o bună funcţionare a vaselor capilare şi normalizează circulaţia sanguină.
Sulfina este un vasodilatator care măreşte permeabilitatea vasculară, scade tensiunea arterială şi un regenerator al celulei hepatice.
Fitoterapeuţii europeni au dovedit că Turiţa-mare este benefică persoanelor cu probleme cardiovasculare, menţinând sub control hipertensiunea arterială.
Urzica este bogată în clorofilă şi săruri minerale, îndeosebi fier, magneziu, calciu, potasiu şi siliciu; conţine o mare cantitate de vitamina C (de 200 de ori mai mult decât în mere), precum şi alte vitamine importante cum ar fi vitamina K (cu acţiune antihemoragica), PP, complexul B şi provitamina A (beta-caroten). Preparatele pe bază de Urzică constituie astfel un foarte bun integrator natural în aceste substanţe. Au proprietăţi antianemice, energizante, vitaminizante, mineralizante, depurative (în curăţarea sângelui de toxine), de activare a circulaţiei sângelui, vasoconstrictoare şi fluidizante al sângelui. Studii de medicină experimentală efectuate în anii 2000 și 2002 arată că administrarea de extracte apoase de rădăcină de urzică reduce și stabilizează tensiunea arterială și reduce, de asemenea, ritmul cardiac.
Preparatele fitoterapeutice pe bază de Lavandă au efect hipotensiv, sedativ, antispastic și cardiotonic, fiind utilizate în boli ale aparatului cardio-vascular (hipertensiune, nevroză cardiacă), aritmie cardiacă și ca adjuvante în ischemia cardiacă apărută pe fond de stres.