Descriere
LEMON MATCHA GINGER LEMON Taste - ceai verde Matcha cu plante
Ingrediente: ceai verde MATCHA, pudra de ghimbir, spirulina, aroma naturala, acerola.
Produsul este certificat organic de catre producatorul Alveus GmbH.
Produs de Alveus GmbH Tea, 22113,Oststeinbek, Germania.
Cantitate neta : 30g
Instructiuni de utilizare : se dozeaza 2 lingurite de bamboo (1/2 lingurita normala) intr-un bol, toarna 80 ml apa fierbinte la 80 grade Celsius si se amesteca cu maturica de Matcha in spuma consistenta.
Valori nutritionale la 100g (medie) : Energie: 10kj/2kcal
Grasimi <0.1g/ din care acizi grasi saturati <0.1g
Carbohidrati <0.1g/ Zaharuri < 0.1g
Proteine <0.4g
Sare <0.01g
Ceaiul Matcha a avut o contribuitie foarte importanta in cultura si arta japoneza, iar prepararea acestuia reprezinta o adevarata ceremonie.
Plantele (Camelia sinensis) se cultiva intens in China (locul de provenienta) dar mai ales in Japonia. Inainte de recoltare, se acopera arbustii de lumina soarelui, timp de aproximativ 3 saptamani, pentru a intensifica acumularea clorofilei in frunze, dar si a teinei, asemanatoare cofeinei. Dupa culegerea manuala, frunzele sunt imediat supuse unui tratament cu aburi si apoi uscate. Acestea sunt transformate intr-o pudra extrem de fina, printr-o moara speciala. Procesul este laborios, de aici este si pretul ridicat al acestui tip de ceai.
Beneficiile ceaiului Matcha sunt multiple:
- continut foarte mare de antioxidanti (creste rezistenta organismului la imbolnaviri)
- contine calorii putine (aproape zero) dar si contribuie la metabolismul grasimilor, deci ajuta la procesul de slabire
- chiar daca stimuleaza concentrarea, memorizarea, nu provoaca asemeni cofeinei nervozitate, ci dimpotriva da o stare de calmitate acest lucru se datoreaza si faptului ca teina se absoarbe mai incet decat cofeina si se mentine mai mult timp in organism
- clorofila din frunze este un detoxifiant puternic pentru organism dar si drenor limfatic si biliar, antitoxic si protector hepatic, tonic general, antianemic, remineralizant.