Descriere
MATCHA JAPAN BEGGINER TEA
Produs de Alveus GmbH Tea, 22113,Oststeinbek, Germania.
Cantitate neta : 30g
Instructiuni de utilizare : se dozeaza 2 lingurite de bambus (1/2 lingurita normala) intr-un bol, se toarna 80 ml apa fierbinte, la 80 grade Celsius si se amesteca cu maturica din bambus speciala pentru ceaiul Matcha pana se obtine in spuma consistenta.
Valori nutritionale la 100g (medie) : Energie: 10kj/2kcal
Grasimi <0.1g/ din care acizi grasi saturati <0.1g
Carbohidrati <0.1g/ Zaharuri < 0.1g
Proteine <0.4g
Sare <0.01g
Ceaiul Matcha a avut o contribuitie foarte importanta in cultura si arta japoneza, iar prepararea acestuia reprezinta o adevarata ceremonie.
Plantele (Camelia sinensis) se cultiva intens in China (locul de provenienta) dar mai ales in Japonia. Inainte de recoltare, se acopera arbustii de lumina soarelui, timp de aproximativ 3 saptamani, pentru a intensifica acumularea clorofilei si polifenolilor in frunze, dar si a teinei, asemanatoare cofeinei, astfel frunzele capata o culoare de verde mai inchisa. Dupa culegerea manuala, frunzele sunt imediat supuse unui tratament cu aburi si apoi uscate. Acestea sunt macinate lent, intr-o pudra extrem de fina, printr-o moara cu pietre sau din granit. Procesul este laborios, de aici este si pretul ridicat al acestui tip de ceai.
Beneficiile ceaiului Matcha sunt multiple:
- continut foarte mare de antioxidanti (creste rezistenta organismului la imbolnaviri)
- contine calorii putine (aproape zero) dar si contribuie la metabolismul grasimilor, deci ajuta la procesul de slabire
- chiar daca stimuleaza concentrarea, memorizarea, nu provoaca asemeni cofeinei nervozitate, ci dimpotriva da o stare de calmitate acest lucru se datoreaza si faptului ca teina se absoarbe mai incet decat cofeina si se mentine mai mult timp in organism
- clorofila din frunze este un detoxifiant puternic pentru organism dar si drenor limfatic si biliar, antitoxic si protector hepatic, tonic general, antianemic, remineralizant.