Descriere
MATCHA ceai verde ceremonial japonez ecologic. Ceai verde.
*Certificat Ecologic.

RO-ECO-008
AGRICULTURA EU/NON-UE
Produs/ambalat de Alveus GmbH Tea, 22113,Oststeinbek, Germania.
Cantitate neta : 30g/
A se consuma inainte de sfarsitul : vezi pe ambalaj.
Instructiuni de utilizare : se dozeaza 1 lingurita speciala de ceai Matcha / 1 litru apa la 80 grade Celsius/ 0.25 min
Produs de Alveus GmbH Tea, 22113,Oststeinbek, Germania.
Cantitate neta : 30g
Valori nutritionale la 100g (medie) : Energie: 10kj/2kcal
Grasimi <0.1g/ din care acizi grasi saturati <0.1g
Carbohidrati <0.1g/ Zaharuri < 0.1g
Proteine <0.4g
Sare <0.01g
Ceaiul Matcha a avut o contribuitie foarte importanta in cultura si arta japoneza, iar prepararea acestuia reprezinta o adevarata ceremonie.
Plantele (Camelia sinensis) se cultiva intens in China (locul de provenienta) dar mai ales in Japonia. Inainte de recoltare, se acopera arbustii de lumina soarelui, timp de aproximativ 3 saptamani, pentru a intensifica acumularea clorofilei si polifenolilor in frunze, dar si a teinei, asemanatoare cofeinei, astfel frunzele capata o culoare de verde mai inchisa. Dupa culegerea manuala, frunzele sunt imediat supuse unui tratament cu aburi si apoi uscate. Acestea sunt macinate lent, intr-o pudra extrem de fina, printr-o moara cu pietre sau din granit. Procesul este laborios, de aici este si pretul ridicat al acestui tip de ceai.
Beneficiile ceaiului Matcha sunt multiple:
- continut foarte mare de antioxidanti (creste rezistenta organismului la imbolnaviri)
- contine calorii putine (aproape zero) dar si contribuie la metabolismul grasimilor, deci ajuta la procesul de slabire
- chiar daca stimuleaza concentrarea, memorizarea, nu provoaca asemeni cofeinei nervozitate, ci dimpotriva da o stare de calmitate acest lucru se datoreaza si faptului ca teina se absoarbe mai incet decat cofeina si se mentine mai mult timp in organism
- clorofila din frunze este un detoxifiant puternic pentru organism dar si drenor limfatic si biliar, antitoxic si protector hepatic, tonic general, antianemic, remineralizant.