Descriere
Cafeaua Indonesia Dampit provine din Insula Java si cred ca este cea mai buna cafea Robusta pe care am intalnit-o in experienta mea din lumea cafelei.
Este o cafea Robusta foarte parfumata, note de cioclata, caramel si florale, prezinta o dulceata molcoma, aciditate scazuta si un aftertaste indelungat.
Cafeaua semispalata este superioara celei naturala, deoarece prin aceasta procesare se atenueaza aromele aspre, caracteristice soiului acesta de cafea Robusta.
Popularitatea cafelei Java Dampit Robusta nu este cu siguranță inferioară cafelei originare din alte părți ale Indoneziei, cum ar fi cafeaua Aceh Gayo. Cafeaua Java Robusta are cu siguranță propriii ei fani de către poporul indonezian. În general, cafeaua Robusta este considerată cafeaua numărul doi, dar vă înșelați. Dacă această cafea Robusta este procesată corect, desigur, poate produce un gust și o aromă care nu sunt inferioare cafelei Arabica.
Cafeaua robusta Dampit are un gust mai concentrat decât arabica, precum și o cofeină mai mare.
Insula Java este unul dintre cei mai mari producători de cafea robusta din lume și este foarte cunoscută pentru cafeaua sa.
Corpul gros, fără gust amar și un gust de ciocolată fac această cafea foarte populară. Cafeaua Java Robusta este potrivită și pentru servirea cu un amestec de lapte, cum ar fi metoda de servire a cafelei prin picurare, chiar și Espresso
Istoric
Încă din perioada colonială olandeză, regiunea Malang, în special partea de sud a districtului Dampit, a fost o zonă producătoare de cafea. Contururile terenului care se potrivesc cu locația geografică corespunzătoare, care se află la o altitudine de 500 până la 600 de metri deasupra nivelului mării (masl), plantele de cafea din acea zonă supraviețuiesc și astăzi.
Datele de la Departamentul Culturi Alimentare, Horticultură și Plantații al Regenței Malang arată că, în 2016, Districtul Dampit a reușit să producă 2.280 de tone de boabe de cafea cu o suprafață de plantație de 3.373 de hectare.
Prima plantație de cafea deținută de olandezi în Malang Regency a fost în partea de sud a districtului Dampit Pentru a transporta boabele de cafea proaspăt culese, olandezii au construit canale, apoi boabele de cafea erau spălate cu apa care curgea în canale.
Partea de sud a zonei Dampit era o zonă de pădure. Olandezii au fost primii care au deschis și au construit plantații în zonă. Amplasarea geografică între versanții Muntelui Semeru și marea coastei de sud face ca zona să fie potrivită ca centru pentru plantații de cafea cu o aromă și un gust distinctiv de caramel si ciocolata