



















Descriere
Cafea Arabica proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee
Ferma sau Finca Monimbo este foarte cunoscuta datorita colaborarii sale cu Starbucks avand-o in portofoliul lor pentru varianta Grand Reserve prin Editii Limitate.
Dar cum la microprajitoria Ethnic Plantation Coffee TOATE CAFELELE sunt EDITII LIMITATE VA INVIT SA LE ".VERIFICATI".... pe toate. Ca sa lamuresc un pic lucrurile aici se aduc cafele nu doar din origini ci direct din ferme si NICIODATA din aceeasi ferma...doar ca trebuie sa verificati si continutul informatiilor pe care vi-l ofer atunci cand scriu aici pentru fiecare produs. Multumesc.
Monimbo inseamna in limba indigenilor Nahuatl "apoape de apa" si se afla la o altitudine de circa 1350m. Proprietarul se numeste Danilo Marenco si este recunoscut pentru calitatea cafelei de pe plantatiile sale, implicarea sa in mediul social dar si educational al comunitatilor de aici. El a reusit sa conbine traditia cu tehnologia si stiinta de aici si progresul vizibil pe care l-a obtinut afacerea sa.
Acum este o ferma mare, de aceea foloseste rotatia culturilor pentru regenerarea solurilor. Culegerea boabelor de cafea totusi se face manual si numai pentru cele coapte. Dupa procesul de depulpare umeda, boabele sunt uscate in aer timp de cateva zile, apoi sortate in functie de marimea lor, aspect si forma intrega. Si bineinteles urmeaza ambalarea in saci
Ferma detine cateva certificari importante si anume: Rainforest, UTZ Good Inside, Starbucks, AAA Nespresso. Au colaborat chiar si cu Illy!
Procesare / calitate |
SHG, EP, spalata, Arabica, recolta 2019 (plantatia are certificari Rainforest, UTZ Good Inside, Starbucks, AAA Nespresso) |
Regiune |
Intre MATAGALPA si JINOTEGA |
Ferma |
FINCA MONIMBO (Danilo Marenco) |
Altitudine |
1265-1453m |
Varietate |
Caturra, Catuai |
The cup |
Dulce, siropoasa, note de ciocolata toffee si caisa, aciditate intensa, corp mediu, echilibrata |
Scor |
85+ |
Detalii produs
Produse similare



















