Informații suplimentare
apă; 19.2% suc de Mere (Malus sp.); 4% suc de Afine (Vaccinium myrtillus); drojdie uscată (Saccharomyces cerevisiae).
*Toate ingredientele provin din agricultură ecologică.
Proprietăți ingrediente
Fructele de măr conţin substanţe active necesare organismului pentru o funcţionare normală (proteine solubile, aminoacizi, vitamine, acizi graşi, elemente minerale). Merele sunt şi o importantă sursă de potasiu, care încetinește procesul de sclerozare a vaselor sanguine și conferă țesuturilor elasticitate și suplețe. Conţinutul de vitamina C ajută la asimilarea fierului necesar organismului și previne bolile infecțioase.
Cu efecte pozitive asupra funcționării vaselor de sânge, fructele de Afin sunt foarte bogate în antioxidanți, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, seleniu și zinc. În medicina noastră tradiţională, Afinele au efecte benefice în enterocolite, infecţii urinare, gută, reumatism, uremie şi chiar în diabet. Foarte folositoare pentru sănătatea ochilor, aceste fructe mici cresc și capacitatea de memorare și învățare. Fitocomplecşii din fructele de Afin au acţiune antioxidantă şi antimutagenă, prevenind formarea tumorilor. În plus, Afinele reglează tranzitul intestinal, fac să înceteze fermentaţiile intestinale, ajută la eliminarea gazelor şi ameliorează inflamaţiile hemoroidale.
Drojdia uscată mărește rezistenţa la oboseală, favorizând travaliul muscular, şi ușurează eliminarea de toxine şi deșeuri metabolice. În procesul obţinerii oţetului de mere, este elementul care favorizează fermentaţia.