Descriere
Maturica din bambus pentru ceaiul Matcha se foloseste la prepararea bauturii si este cel foarte important pentru a obtine o bautura de calitate.
Dimensiuni: inăltime = 11 cm; diametru = 3.5 cm
Inainte de a o folosi se recomanda a se tine un minut in apa fierbinte, de obicei in bolul in care se va prepara ceaiul. Se usuca ulterior asezandu-l pe suportul de portelan special pentru maturica(pamatuf). Se foloseste dupa ce s-a adaugat peste ceaiul Matcha apa fierbinte, prin miscari de dute-vino, astfel incat se creaza o spuma densa. Ceaiul matcha se poate prepara folosind si lapte fierbinte.
Nu se apasa pamatuful de fundul sau marginile bolului.
Dupa utilizare se tine clateste tot intr-un bol cu apa fierbinte folosind aceleasi miscari de dute-vino pentru a se curata deplin. Se aseaza pe suportul sau special iar dupa uscare se poate depozita cu grija in dulap.
Maturica este realizata dintr-o bucata de bambus, care practic este desfacuta de-a lungul fibrelor sale.