Descriere
Ingrediente: Rooibos
Ceaiul rosu Rooibos, la care si denumirea inseamna arborele rosu, Aspalathus linearis, isi are originea in Africa de Sud si creste pe munti nu prea inalti. Frunzele proaspete contin vitamina C dar care se pierde prin prepararea ceaiului. Nu contine cafeina (ca urmare produce calmarea sistemului nervos, reduce bataile inimii) si este o alternativa a britanicilor si olandezilor la ceaiul negru. Contine tanini, polifenoli aromatici antioxidanti (calconoizi precum Aspalatina) dar si alti polifenoli precum: flavonele, flavanone si flavononii (prevenind diabetul, micsorand LDL-colesterol, intervine in reglajul tensiunii arteriale, reduce uscarea si pigmentarea pielii), acid cinamic si benzoic.
Rooibos poate fi preparat prin fermentare (prin macinare si spalare cu apa de rau, lasat sa fermenteze 12 ore, unde in timpul procesului de oxidare frunzele capata culoarea rosie aramie si apoi se usuca) sau natural prin uscare directa la soare.
Se prepara la temperatura de 100 grade Celsius, 7-10 minute , 4-5g la 250ml apa, obtinand o bautura de culoare rosiatica. Se adauga dupa gust lapte si zahar (sau miere de albine) asemeni ceaiului negru.
Ceaiul de plante este o traditie veche necesara sanatatii amestecata cu placerea naturala pe care ni-l ofera gustul aromat!
Diversitatea naturii ne ofera amestecuri nelimitate si deosebit de inspirate!
Metoda de preparare: 12-15g/l 7-10 min 100 gradfe Celsiuis