Descriere
Reduce disconfortul gastric (arsuri gastrice și regurgitație acidă) și asigură protecția mucoasei gastrice.
Descriere
- Reduce disconfortul gastric (Zmeur)
- Asigură protecția mucoasei gastrice (Gălbenele)
Pentru ce se recomandă?
- Gastrită (hiperacidă)
- Enterocolită
- Ulcer gastric și duodenal
- Pirozis (arsuri la stomac)
- Colon iritabil
- Indigestie
- Crampe abdominale
- INGREDIENTE
-
Informații suplimentare
alcool etilic 40% v/v; 10% amestec de plante (scoarță de Scumpie/Cotinus coggygria – 70%; flori de Salcâm/Robinia pseudacacia – 15%; părți aeriene de Busuioc/Ocimum basilicum – 5%; flori de Gălbenele/Calendula officinalis – 5%; mlădițe de Zmeur/Rubus idaeus – 5%).
*Toate ingredientele provin din agricultură ecologică.
Proprietăți ingrediente
Scoarța de Scumpie are un conținut bogat de taninuri elagice, substanțe amare, substanțe flavone, cu proprietăţi antiinflamatoare, cicatrizante, antiseptice, astringente și antihemostatice. Extractul din scoarță de scumpie ameliorează problemele digestive, combate diareea, senzaţia de vomă, gastrita, enterocolita și stimulează pofta de mâncare.
Florile de Salcâm au proprietăți antispastice, alcalinizante, sedative, calmante, emoliente, fiind recomandate în gastrită hiperacidă, ulcer gastric și duodenal, pirozis (arsuri la stomac). Ele au totodată efect sedativ asupra sistemului nervos central, contribuind la rezolvarea tulburărilor gastrice pe fond emoțional, de stres sau surmenaj psihic.
Busuiocul este o sursă importantă de calciu, Vitamina A, Vitamina B6, Vitamina C, dar și o importantă sursă de minerale cum ar fi fier, potasiu, magneziu și fosfor. De asemenea, conține și anumite substanțe importante, cum ar fi taninul, substanță ce conferă Busuiocului proprietăți antiseptice și antispasmodice, orientina si vicenina, substanțe active care protejează celulele organismului de efectele negative ale radiațiilor ultraviolete, flavonoide și compuși volatili, care au efecte antiinflamatoare puternice. Este un eficient remediu pentru tulburarile tractului intestinal: constipatie, indigestie, crampe, balonare sau chiar sindromul colonului iritabil, actionand ca antiseptic intestinal si imbunatatind digestia.
Florile de Gălbenele au proprietăţi cicatrizante şi calmante, antibacteriane și antiinflamatoare. Ele conţin glicozizi flavonici ca: izoquercitina, narcizina, neohesperiozida, rutozidul, terpenoida, alfa- şi beta- smirina, lupeol, longispinogenină, steroli, ulei esenţial, arvozida A, pigmenţi carotinoidici, calendulină şi polizaharide. Gălbenelele se recomandă în gastrită hiperacidă, ulcer gastric şi duodenal, deoarece principiile active din gălbenele au însuşirea de a stimula circulaţia sângelui la nivelul ţesuturilor, grăbind astfel cicatrizarea rănilor. S-a demonstrat că substanțele active din Gălbenele inhibă spasmele tubului digestiv, refac epiteliile digestive lezate de afecțiuni cum ar fi colita de fermentație sau colita de putrefacție și reduc iritabilitatea colonului.
Mlădițele de Zmeur sunt recomandate pentru menținerea sănătății stomacului întrucât normalizează secreția de suc gastric, precum și tranzitul intestinal accelerat și protejează mucoasa gastrică.
-
Utilizare
Intern
Adulți: câte 1 linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 3-4 ori pe zi, 4-8 săptămâni, care pot fi reluate după o pauză de 10 zile.
Copii între 1 și 3 ani: un sfert de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.
Copii peste 3 ani: o jumătate de linguriță diluată în 50 ml de apă sau ceai, de 2 ori pe zi.
Atenționări:
A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici. Contraindicat persoanelor cu alergie sau hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat persoanelor cărora le este interzis/ limitat consumul de alcool. A se păstra bine închis, la temperaturi de 15-30oC. În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.
A se agita înainte de utilizare.
Mod de prezentare
Sticlă violet, 250ml
Cercetările din domeniul biofotonicii, prin măsurarea radiațiilor celulare, au demonstrat că sticla violet este cel mai indicat tip de ambalaj deoarece oferă protecția optimă împotriva luminii din domeniul vizibil, încetinind procesul de alterare, urmare a radiației luminoase. O calitate unică a acestei sticle, care o recomandă înainte de plastic și sticla colorată, este permisivitatea pe care o prezintă pentru trecerea luminii din spectrul ultraviolet și infraroșu, astfel fiind menținută vitalitatea structurilor moleculare din substanțele conținute.