Descriere
INGREDIENTE: pudra de turmeric, pudra de ghimbir, zahar din flori de nuca de cocos, aroma naturala, vanilie.
METODA CLASICA DE PREPARARE:
Intr-o cana se dozeaza o lingurita de pudra (produs) peste care se toarna lapte cald la peste 50 grade Celsius si se amesteca.
Se obtine o bautura GOLDEN TURMETIC LATTE delicioasa!
Se pot face alte diverse preparate precum:
MANGO TURMERIC LATTE adaugand pudra de turmeric intr-un juice de MANGO si LAPTE.
TURMERIC CAFE LATTE- se poate adauga un varf de lingurita deasupra la o ceasca de CAFE LATTE
HOT CHOCOLATE with TURMERIC - o ciocolata calda Alveus peste care se toarna un varf de pudra de Turmeric
ICED TURMETIC HONEY CHAI LATTE - se poate prepara cu cateva cuburi de gheata, apa rece, ceai, miere, pudra de turmeric
TURMERIC RASPBERRY SHAKE - un mix de zmeura, lapte si pudra de turmeric
STAWBERRY TURMERIC SMOOTHIE - un smoothie din capsuni, gojiberry, turmeric
CARROTS, TURMERIC, ORANGE, GINGER, APPLE TONIC - un tonic de peste zi din suc de morcovi, portocale, ghimbir, mere si un varf de pudra de turmeric
LEMON, GINGER, MATCHA, GINGER, TURMERIC DETOX DRINK - o bautura necesara detoxifierii organismului folosind un suc ldin lamai, ghimbir, ceai Matcha si pudra de turmeric
Plic la 125g pudra prevazut cu ZIP
Valori nutritionale la 100g produs (medie):
Energie: 6kj/1kcal
Grasimi <0.1g
din care acizi grasi saturati <0.1g
Carbohidrati <0.5g
Zaharuri < 0.2g
Proteine <0.1g
Sare <0.01g
preparat prin infuzie cu 3 g produs la 100ml apa
Denumiri comune: turmeric, rădăcină de turmeric, șofran indian
Nume latine: Curcuma longa, sinonim Curcuma domestica; Curcuma aromatica
Turmeric este o plantă din familia ghimbirului, originară din Asia de Sud-Est și este cultivată comercial în principal în India. Rizomul (tulpina subterană) este folosit ca si condiment culinar dar și in medicina tradițională.
In vechime, turmericul a fost utilizat în Ayurveda și alte sisteme medicale tradiționale indiene, precum și în sistemele medicale din Asia de Est, cum ar fi medicina tradițională chineză.
În India, a fost utilizat în mod tradițional pentru afectiuni ale pielii, căilor respiratorii superioare, articulațiilor și sistemului digestiv.
Astăzi, turmericul este promovat ca supliment alimentar pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv artrită, tulburări digestive, infecții respiratorii, alergii, boli hepatice, depresii și multe altele.
Turmericul este un condiment des intalnit și un ingredient major în pudra de curry. Curcumina este o componentă majoră a turmericului, iar activitățile turmericului sunt atribuite în mod obișnuit curcuminoidelor (curcumina și substanțele înrudite).
Curcumina conferă turmericului culoarea sa galbenă.
Suplimentele alimentare de curcuma sunt fabricate din rizom uscat și conțin de obicei un amestec de curcuminoide. Curcuma este, de asemenea, transformată într-o pastă pentru afecțiunile pielii.