Descriere
Uscarea strugurilor roșii indigeni – Appassimento și metoda tradițională se îmbină în acest vin, rezultatul unei combinații cu un caracter riguros.
Stilul unic exprimă eleganță și plăcere, valorizând terroir-ul ca principal protagonist al filozofiei de productie al acestui vin roșu fin.
CRAMA
Locație: zona Veronese.
Altitudine: 100-350 metri d.s.l.
Tipul solului: variat de la calcaros la argilos.
Vârsta viței de vie în producție: 20-25 ani.
Muguri pe butașul de viță de vie: 22.
Densitate: 2.700 butași pe hectar.
Randament pe hectar: 60 hl.
PRODUCȚIE
Recoltare: în a doua decadă a lunii septembrie exclusiv manual.
Vinificare: strugurii se lasă să se usuce timp de 60 de zile, pentru a obține o concentrație mai mare.
După un proces de amestecare amănunțit și riguros, atât metoda appassimento, cât și metodele tradiționale sunt îmbinate în producția acestui vin roșu fin.
Temperatura de fermentare 25 ° C.
Macerare timp de 10 zile cu perforare programată de 3 ori pe zi timp de 20 de minute.
Fermentarea malolactică finalizată. Învechirea în lemn.
Stabilizare: naturală
NOTE DE DEGUSTARE
Culoare: roșu rubiniu cu note de granat.
Parfum: condimentat cu note de vanilie și cireșe.
Aromă: plin de corp și rotund cu taninuri moi și un final lung cu note condimentate.
Extract total uscat 31,00 g / l
pH 3,50