Descriere
Acest vin este făcut din struguri crescuți în podgorii situate în zona DOC Valpolicella și se obține prin tehnica vinicolă cunoscută sub numele de „ripasso”, sau fermentare dublă.
Este bogat, cald și moale la gust, datorită taninurilor catifelate care îl scot în evidență.
CRAMA:
Localizare: zona DOC Valpolicella.
Altitudine: 150-350 metri d.s.l.
Tipul solului: variat, argiloase cu nămol, parțial calcaroase și parțial pe marne eocene.
Iarba se întoarce între viță de vie.
Sistem de susținere: Pergoletta Doppia.
Vârsta viței de vie în producție: 15-25 ani.
Muguri pe butașul de viță de vie: 18.
Densitate: 3.300 la 3.500 pe hectar.
Randament pe hectar: 70 hl
PRODUCȚIE
Recoltare la începutul lunii octombrie exclusiv manual. Vinificare: zdrobire pneumatică ușoară și degajată
Temperatura de fermentare între 25 și 28 ° C.
Macerare timp de 10 zile cu perforare programată de 3 ori pe zi.
Conservare în cuve din oțel inoxidabil până în februarie.
A doua fermentare pe coji de Amarone timp de 15 zile la o temperatură de 15 ° C.
Fermentarea malolactică finalizată. Învechirea în lemn apoi în sticlă.
Stabilizare: natural
NOTĂ DE DEGUSTARE:
Culoare: roșu rubiniu intens.
Parfum: complex, de fructe roșii, vinos și condimentat.
Aromă: armonică, plină de corp și catifelată, cu taninuri bine echilibrate și aciditate
Alcohol 13.50%
Vol.zaharuri 8.50 g/l
Aciditate 5.50 g/l
Extract sec 31.00 g/l
pH 3.55