Description
Cafea Arabica proaspat prajita in prajitoria Ethnic Plantation Coffee
Cafeaua Kenya GAKUYU-ini este o cafea exotica, cu note de rubarba, cirese, capsuni, mango, ciocolata si miere, complexa.
Scorul SCAA este de 88.5+.
Plantatiile se gasesc la inaltimi de 1650m si contin varietati: SL28, SL 34, Ruiru11. Locatia este la fabrica/statia de macinare prin spalare GAKUYU-INI ( THIRIKWA Cooperative Society) in zona Kirinyaga, din centrul Keniei.
Fermierii in general au plantatiile mici de cafea de aproximativ 1ha, aflate intr-o zona splendida, fertila datorita solului vulcanic, cu paduri, cultivand adesea pe langa ele mango, banane, avocado sau crescand bovine.
Statia Gakuyu-ini proceseaza cafeaua in stil clasic kenian: localnicii sunt platiti sa culeaga cu mana doar fructele de cafea ajunse la maturitate, dupa care pulpa este indepartata folosind masini cu disc in jet de apa. Apa care transporta semintele de cafea acoperite de mucilagiu (pentru ca boabele de cafea sunt defapt semintele fructului) realizazea o separare calitativa: cele dense se duc la fundul apei, iar cele usoare raman la suprafata ei, astfel acestea sunt transportate separat. Se obtin 3 categorii de boabe de cafea invelite in coaja de pergament: P1 (cele mai bune), P2 si P3. Boabele in coaja de pergament sunt astfel transferate in tancuri unde are loc o fermentare uscata timp de 24 ore. Mucilagiul dispare astfel ca procesul de fermentare se opreste printr-o noua spalare cu apa, unde din nou are loc o separare selectiva a boabelor dense de cele usoare. Urmeaza o nou transfer in tancuri cu apa proaspata rece unde stau 24 de ore pentru aparitia acelor acizi care provoaca unicitatea aromei cafelei keniene. Urmeaza o noua uscare la soare a boabelor de cafea depuse in straturi subtiri pe suprafete suspendate timp de 11- 14 zile. Urmeaza o perioada de depozitare pentru "odihnirea" lor dupa care sunt trimise la moara pentru a indeparta cojile de pergament, apoi din nou sunt indepartate boabele defecte care au mai ramas intamplator. Urmeaza sitarea lor pe diverse marimi de boabe: AA, AB, PB si ambalate in saci 70kg sau pungi de 15kg.
Procesare / calitate |
spalata & uscata la soare, Arabica |
Regiune |
Kirinyaga |
Ferma |
fabrica Gakuyu-ini |
Altitudine |
1650m |
Varietate |
SL28, SL34 RUIRU 11 |
The cup |
Exotica, note de rubarba, caise, capsuni, mango, ciocolata, miere. |
Scor |
88.5+ |
A nu se ingera, a nu se lasa la indemana copiilor, pericol de sufocare!
Produs de: Ethnic Plantation Cofee SRL
Adresa sediu social: str Intrarea Viilor, nr 6, casa C3, Popesti Leordeni, jud Ilfov'
tel: 0725973315