Cafea specialitate MICROLOT GEISHA prajita boabe COSTA RICA HACIENDA SONORA 150g cutie metalica

ETHNIC PLANTATION COFFEE
RON 132.00 (VAT included)
Mentiune privind livrarea produselor: in functie de localitatea de destinatie pretul va fi modificat
ETHNIC PLANTATION COFFEE
Product code - SKU EPC031
EAN 5949337092829
In stock

Description

Cafea Geisha Arabica specialitate proaspat prajita in microprajitoria Ethnic Plantation Coffee

Ferma (Hacienda) Sonora inca de la inceput a facut parte din scena cafelelor de specialitate, conducând întotdeauna prin inovație, prin diferitele sale metode de procesare și soiurile de plante aduse. 
Intalnim aici peste 20 de soiuri, „Geisha” fiind unul dintre ele. Pe lângă faptul că are o calitate excepțională și un profil unic de aromă de flori, procesarea naturala de uscare folosita pentru acest micro-lot, sporește diferitele note de fructe care însoțesc aromele tropicale.
Hacienda Sonora Estate apartine familiei lui Alberto de mai bine de un secol. În anii 1970, când acesta a preluat ferma, a început să planteze cea mai mare parte a terenului cu cafea, iar la scurt timp după aceea, a devenit principala sursă de venit. 
În 1999, cand s-au inregistrat cele mai scazute prețuri in istoria cafelei, Alberto a investit într-o moara pentru a-și putea maximiza calitatea. A devenit un pionier în tehnici de procesare alternative, cum ar fi Honey and Naturals. Astfel a demonstrat ca diferitele soiuri de cafea ar putea crea diferite niveluri de complexitate în ceașcă.
În 2011, fiul lui Diego, s-a alăturat operațiunii în calitate de co-manager. În zilele noastre, Sonora are 80 de hectare de cafea (+ 20 de hectare de rezervație forestieră) și este cunoscută a fi un loc primitor pentru iubitorii de cafea.
Boabele de cafea sunt culese manual și sunt supuse separării prin plutitor, înainte de a fi aruncate într-un aparat Penagos, care reține 100% din mucilagiu. Ele sunt apoi uscate pe o terasă timp de nouă zile. 
După această uscare inițială, boabele se odihnesc timp de trei zile într-un depozit la 14% umiditate. Ulterior sunt uscate mecanic pentru o mai bună uniformitate, asigurându-se că temperaturile nu depășesc 35°C.
Odată ce cafeaua atinge un nivel de umiditate de 10,5%, boabele se odihnesc timp de două luni, apoi sunt sortate gravimetric, dupa dimensiunile boabelor, densitati și culoare.

Tara: Costa Rica

Regiune: Central Valley, la poalele vulcanului Poas

Ferma: HACIENDA SONORA, 100ha

Proprietari:Alberto si fiul sau Diego Guardia

Procesare: naturala

Altitudine: 1300m

Costa Rica de-forestation: fara defrisari

The cup: rafinata, fragrance (miros parfumat), dulce, siropoasa, note cirese, capsuni, mango si ciocolata, corp si aciditate (de vin) echilibrate, fine

SCOR 90+

Varitate: GEISHA



What customers are saying

Do you own or have used the product?
Post review