Ferma LAS LAJAS unde se poate gasi CAFEAUA PERLA NEGRA GOURMET FANCY MICROLOT

Ferma LAS LAJAS unde se poate gasi CAFEAUA PERLA NEGRA GOURMET FANCY MICROLOT


https://vimeo.com/94679024

Las Lajas este o micro-moara fiind în proprietatea și operată de Oscar Chacon și soția sa Francisca, fiind a treia generatie de producatori. 
Ei și-au moștenit fermele de la bunici și sunt cunoscuți pentru a fi primii care au procesat Honeys and Naturals de înaltă calitate în America Centrală dar si pentru participarea la competitia anuala Cupa de Excelență din 2009.
Cred în conservarea mediului deci folosesc doar practici organice. 
Loturile sunt complet urmărite și separate pe zile.
Utilizarea apei este minimă, deoarece cafeaua nu este spălată (numai Honey Black, Honey Red, Honey Gold si Perla Negra Naturala).
Las Lajas are o linie de procesare separată pentru fermele lor ecologice.
Pe lângă faptul că au câteva loturi organice, ceea ce este foarte rar intalnit in Costa Rica, acestea au și o mare varietate de procesari Honey și Natural pentru a îmbunătăți calitatea și a crea profiluri mai complexe.
Procesele lor au rezultate specifice în funcție de mai multe variabile controlate, cum ar fi varietatea, conținutul gradelor brix (au atind valori: 19, 21- 22 grade Brix), grosimea stratului de cafea pe terasament sau paturi africane precum și metoda de pulpare.

https://youtu.be/2zv75iMqHWE

Variety:Villa Sarchi, Catuai, Caturra
Region:Poás
Processing:hand-picked, sun-dried, natural
Farm:Finca Las Lajas
Altitude:1.450 masl
Farm Information:
Flavors:Blueberry, Stone Fruit, Honeydew
Body:Full



Las Lajas is a well-established micro-mill owned and operated by Oscar Chacon and his wife Francisca, having been the third generation of coffee producer in their family.

They inherited their farms from their grandparents and are known for being the first to process high-quality Honeys and Naturals in Central America and also for participating in the Cup of Excellence competition in 2009.

Las Lajas micro-mill has a separate processing line for their organic farms.

Besides having some organic lots they also have a wide variety of Honey and Natural processes to enhance quality and create more complex profiles.

They believe in the preservation of the environment using organic practices.

The lots are fully traceable and separated by day.

Water use is minimal since coffee is not washed (only Honey Black, Honey Red, Gold Honey and Perla Negra Natural).

Their processes have specific outcomes depending on several controlled variables such as varietal, brix content (19-21-22 brix values riched) , thickness of the layer at the patio or African bed and pulping method.







Comentarii