Cafeaua la nisip este in zilele noastre o metoda foarte rar intalnita.
Este o metoda veche, preluata de la otomani si are o vechime de peste 500 de ani.
Putem sa o consideram o metoda...
GRADELE DE PRAJIRE LA CAFEA sau asa cum se mai denumeste THE DEGREE OF ROASTING MAP reprezinta o imagine a fenomenelor care se petrec in timpul procesului de prajire.
Culoarea, dimensiunile si...
Voi posta un articol scris de Emma Sage, Coffee Science Manager, Specialty Coffee Association of America, pe care eu personal il consider interesant, tinand cont ca sunt foarte multe aspecte demne...
In paginile de mai jos veti gasi informatii despre clasificarea cafelelor Conilon (Robusta sau Canephora) din Brazilia, precum si multe informatii legate de defecte, compozitia cafelelor si in mod...
Cafeaua la nisip este in zilele noastre o metoda foarte rar intalnita.
Este o metoda veche, preluata de la otomani si are o vechime de peste 500 de ani.
Putem sa o consideram o metoda...
Toate cafelele lumii provin dintr-un inceput din Ethiopia. Stiintific aceste varietati initial salbatice, ulterior cultivabile, au fost denumite generic varietati Heirloom. Localnicii etiopieni nu...
Cafeaua a aparut pentru prima dată, în nordul Braziliei, la începutul secolului al XVIII-lea și s-a mutat încet spre sud, pe măsură ce viabilitatea comercială a cafelei , ca o potențială cultură de...
GRADELE DE PRAJIRE LA CAFEA sau asa cum se mai denumeste THE DEGREE OF ROASTING MAP reprezinta o imagine a fenomenelor care se petrec in timpul procesului de prajire.
Culoarea, dimensiunile si...
Voi posta un articol scris de Emma Sage, Coffee Science Manager, Specialty Coffee Association of America, pe care eu personal il consider interesant, tinand cont ca sunt foarte multe aspecte demne...
https://vimeo.com/94679024
Las Lajas este o micro-moara fiind în proprietatea și operată de Oscar Chacon și soția sa Francisca, fiind a treia generatie de producatori.
Ei și-au moștenit...
THE OLDEST COFFE IN THE WORLD - YEMEN MOCHA COFFEE
"O explozie de arome, un parfum salbatic neasteptat, note de vin, fructe, fum, plante, condimente pe care inca nu le-am descris in totalitatea...
Cele mai cunoscute cafele rare din lume, pentru care se platesc preturi foarte mari datorita faptului ca se gasesc in cantitati extrem de mici si sunt valabile pe perioade scurte de timp sunt...
Cafeaua prajita prezinta cativa factori care pot sa denatureze in mod dramatic calitatea si prospetimea ei si anume: oxigenul, umiditatea, lumina, caldura si anumite microorganisme.
Imediat dupa...
Etiopia, se stie deja, este tara de origine a cafelei unde se afla cea mai mare diversitate genetica a cafelei salbatice. Genul Coffea a fost introdus in familia Rubiaceae. Exista aproximativ 103...